Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer VS Windows ;/

Paw3ł

Pytanie

Opublikowano

Siema mam dylemat jaki system windows wybrac zeby,dobrze, funkcjonował z moim komputerem:

Moj Sprzęt

Karta:NVIDIA GeForce GT 440/D11

Procesor:AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+

Ram:2G

Płyta główna:K9N neo v2

To chyba wrzystko ;D

I chodzi o to ze teraz posiadam Windowsa 7 64 Pro i strasznie mi ciągnie na ramy no poprostu jak wejde na komputer to odrazu mam zapełnieone 2G na 2G ramu ;/ , i teraz jestes pytanie czy wrócic do xpka , czy moze zdecydowac się na 8 ?

Z góry dzięki.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co Ty wypisujesz? :F Jakie 5gb ram? :O

Mówie tak jak nas uczą na Studiach informatycznych :P Takowe są zalecane do Win 8 Wiem że pójdzie nawet na 3 GB ale ram w 100% zjedzone

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Dobre orto :D

Spróbuj 8 zainstalować. Ciągnie mniej ramu od 7, więc może będzie wszystko dobrze działać :)

Oj tam z orto ale dzięki za info ;p

Opublikowano

posrało :P jak win 8 żre mniej niż win 7 :) więc 2gb i tak będzie dobrze chodzić w porównaniu do win 7

Odpalić może i odpalisz Ale na bf4 ci nie udzwignie xD

1390144171-U592769.png

Opublikowano

najlepiej wrócić na xp, lecz jeśli potrzebujesz 8 do działania niektórych programów to wybór jest prosty

// :O nie jestem jedynym z Radomia na tym forum :D

Bo ogólnie bym chciał ze jak gram w gre i napszykład pod czas niej chcialbym wejsc na neta, to nim mi sie ta gra wyłonczy na 7 to jest normalnie koszmar, a drugie to nie wiem czy wracac na xpka dlatego ze Gram w lola ^,^ i na xp mam 30 fps max -,- a na 7 do 120 fps max, wienc mam do cb pytanie czy jak bym miał 8 to bi mi wrzystko dobrze chdziło tak jak na 7 albo morze da sie jakąs ustawic xpka zeby tez wyciognol 60 fps ;/

I własnie nie wiem jaki system wybrac zeby wrzystko elegancko chodziło ;D

Opublikowano

Ogólnie jest tak Win Xp od 1 - 3 GB ram

Win 7 Zalecane od 3 GB ram

Win 8 Zalecane od 5 GB RAM

Moje zdanie (z doświadczenia)

XP: 512 MB ram - wystarcza nawet 192 bo Windows XP ma rozbudowane takie coś jak nazywamy z debianie SWAP

7: 2 GB

8: 2 GB

Problemem u tego pana może być zawalony komputer. Polecam wyrzucić większość programów z Autostartu.

Opublikowano

Ogólnie jest tak Win Xp od 1 - 3 GB ram

Win 7 Zalecane od 3 GB ram

Win 8 Zalecane od 5 GB RAM

Co Ty wypisujesz? :F Jakie 5gb ram? :O

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Win8 bedzie sobie radzil nawet na 1GB ramu. Wg. mnie jest troszeczke poprawa wydajnosci w porownaniu no win7, ma lepsze wsparcie dla AMD (GPU i CPU)

Pozatym to co ucza na studiach w wiekszosci nie pokrywa sie z rzeczywistoscia, bo tam dostajesz suche fakty ktore musisz wiedziec tylko w teorii, w praktyce wyglada to calkiem inaczej.

Opublikowano

Dobre orto :D

Spróbuj 8 zainstalować. Ciągnie mniej ramu od 7, więc może będzie wszystko dobrze działać :)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

bf4 to już całkowicie inna bajka mówimy o windowsie

To się zgodzę odpali mu z 2 GB nawet 1 GB na awaryjnym Ale mówie że to za mało

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...