Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Hack

Tworu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio się natknąłem na filmik na youtube

Jak widać dana osoba posiada jakiegoś teleport hacka. Teraz pytania do was, czy jest możliwość aby takie coś istniało?? oraz gdzie znajduje się ta lokacja :P

Opublikowano

Hah! Widzę, że ktoś jeszcze wpadł na ten pomysł.

To tak: Gracz gra Elyosem i robi kampanię na bodajże 53lvl w której wchodzi do wydzielonej dla niego solo części instancji LUT (normalnie 6 osobowej) by zabić parę mobków i wyjść. Instancja jednak tworzy się cała z mobami, bossami, itp. - my normalniie mamy dostęp do jednej komnaty. Pełna nazwa instancji to Lower Udas Temple czy też Dolna Świątynia Udasa (albo jakoś tak), jest od 51lvl i .

Gracz na filmiku teleportuje się tam, ignoruje moby i korzystając z gravity hacka (chyba tak to się nazywa) glideuje do góry by wyjść poza obszar normalnej lokacji, biegnie do komnaty z skrzynką, glideuje do dołu i wychodzi koło skrzynki z dropem, zabija ją i podnosi nagrodę. Normalnie do skrzynki można się dostać poprzez zwyczajne przebiegnięcie całej instancji i zdobycie kluczyka z jednego z Jotunów. On sobie to po prostu pomija programikiem.

Nie jestem pewien czy można wejść w ten sposób więcej niż jeden raz (bo jak wspomniałem wchodzi dzięki questowi kampanijnemu, a to tworzy inaczej instancje niż przy tworzeniu grupy) ale na pewno jeśli by się sobie zrobiło grupę duo z kimś i po prostu od wejścia przebiegło za ścianami do skrzynki to drop będzie tak jak u gracza na filmiku. Problemem byłby czas bo by się biegło dłuższą chwilę oraz fakt, że sama instancja miałaby cd - teraz na wersji EU jest chyba 6h. Czyli co 6h by można było biec po skrzynkę No i na 65lvl nie ma teraz dropu z tej instancji więc trzeba by to było robić trochę wcześniej, na np. 55, 60lvl.

Oczywiście najpierw trzeba mieć wcześniej wspomnianego gravity hacka czy jak to się nazywa.

U Asmodian w odpowiednikowi tego questa wchodzi się do Udas Temple (Świątyni Udasa) gdzie niestety nie ma takich skrzynek i nie można już czegoś takiego zrobić.

Opublikowano

Tak, na drugim filmiku, który podesłałeś masz jak robić parę skrzynek w Satrze (instancja z itemami APkowymi /dającymi Punkty Otchłani), do której wejście znajduje się w Fortecach na mapie Tiamaranta oraz przez wejście w Eye. Można ją robić od 55lvl tylko tutaj można wejść jedynie przez normalne wejście - nie ma bugu w stylu tego co było z LUTem.

Ogółem na takich programach się nie znam bo z nich nie korzystam ale słyszałem, że płatny Aionscript ma chyba wszystkie tego typu bajery. Innych z nazwy nie kojarzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...