Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] serwer mc

PA-KA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako iż jestem w dziedzinie mc kompletnym laikiem to proszę o szczegółowe odpowiedzi ;p

A teraz na temat.

Jakieś trzy dni temu wykupiłem serwer Ditr na craftserve.pl 256 ram i 3 sloty (wiem że mało ale mieliśmy grać we trzy osoby i tak jest) a problem dotyczy tego iż na serwerze powstało coś w rodzaju działki.. mianowicie zbudowaliśmy domek, pierwszego dnia (oczywiście prawie non stop leci /time set 0 i /weather clear 1:D) i okazało się następnego dnia czyli wczoraj że tylko ja mogę otwierać skrzynie, burzyć i budować bloki w obrębie tego domku.. a kawałek dalej bez problemu moi znajomi mogą robić co chcą.. no i mam pytanie co zrobić aby to naprawić ?

Dodatkowe info:

-tyko ja mam /op

-na serwie nie ma pluginów

-wszyscy gramy na tym samym launcherze by zyczu 3.3.3 z standardowymi modami 1.7.4

Aha i jeszcze dwie rzeczy:

Na www w ustawieniach mapy (w ustawieniach serwera) można zaznaczyć kilka opcji np. czy ma być nether, wioski npc, npc, potwory i w tym jest jeszcze coś takiego jak "bloki komend" do czego to może służyć ?

I czy da się komendą podczas gry włączyć latanie jednemu graczowi, czy da się podczas gry włączyć latanie wszystkim no i potem jak wyłączyć ;p

komenda /fly nie działa :)

Opublikowano

Być może, zbudowaliście się na spawnie. Spróbuj dać innym /op i sprawdź, czy mogą otwierać skrzynie.

I jak? ;)

Opublikowano

@PA-KA

Fly nie działa na serwerze dirt, potrzebny jest craftbukkit oraz odpowiedni plugin. Craftserve na serwerach dirt i sand nie daje moźliwosci zmiany silniku z orginalnego.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Latanie na serwerze Vanilla jest tylko dzieki komendzie "/gamemode 1 nick" (lub zamien kolejnosc czyli "/gamemode nick 1") wiaze sie to z tym ze bedziecie mieli dostep do wszystkich blokow , aby latac wcisnij 2x spacja (szybko)

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie dotyczące skina i peleryny.

Jak założyć pelerynę i jak zmienić skina ? bo na serwer mc.zyczu.pl wejść nie mogę mimo że są wolne sloty..

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie dotyczące skina i peleryny.

Jak założyć pelerynę i jak zmienić skina ? bo na serwer mc.zyczu.pl wejść nie mogę mimo że są wolne sloty..

Inaczej tego nie zrobisz, ja osobiście polecam Ci kupić premium, ale na upartego to zmień nick i postaraj się wtedy wejść.

Opublikowano

Premium niezbyt chętnie chcę kupić bo boję się że bd miał to co ze steamem ;p kupiłem grałem około roku a teraz tylko raz na jakiś czas wchodzę zobaczyć czy ktoś konta mi nie ukradł.. a co do nicków to próbowałem.. jak dodam serwer to pisze mi ciągle pinging czy coś takiego i czerwony X na zasięgu jest (niezależnie czy mam podłączonego LTE czy internet neti, niezależnie też od nicku)

Opublikowano

Minecraft Server ma to do siebie że tylko op może budować w odrębnie spawnu (czyli miejsca gdzie się zrespiłeś i masz ten domek) możesz albo dać twoim znajomym op i będzie po sprawie lub zainstalować plugin (jest on na silnik bukkit i spigot) "essentials" tam będzie komenda /setspawn więc będziesz mógł przenieść "miejsce respawnu" bez konieczności dawania im Op'a jednak polecam 1 sposób jeżeli nie znasz się na Minecrafcie.

Opublikowano

Ze spawnem jest ok tylko chciałem wiedzieć ocb :)

Znacie jakąś stronkę z plugami na 1.7.4 ? najlepiej po polsku :)

Dokładniej to chodziłoby mi o wymianę surowców otwierasz np specjalny chest albo tabliszke klikasz i wymień (np. 100 desek na 10 sztabek żelaza).

Opublikowano

Kolego jak nie jesteś w temacie to nie udzielaj się ponieważ sprawa komendy /fly została wyjaśniona :)

Tak jak wcześniej napisałem:

Premium niezbyt chętnie chcę kupić bo boję się że bd miał to co ze steamem ;p kupiłem grałem około roku a teraz tylko raz na jakiś czas wchodzę zobaczyć czy ktoś konta mi nie ukradł.. a co do nicków to próbowałem.. jak dodam serwer to pisze mi ciągle pinging czy coś takiego i czerwony X na zasięgu jest (niezależnie czy mam podłączonego LTE czy internet neti, niezależnie też od nicku)

Oraz skąd pobrać plugin XAuth (jakoś tak) i dodać go do serwa tak aby działał, i jak dać możliwość /tp zwykłemu graczowi ? nie chcę dawać gamemode ani op bo już mapę trzy razy zmieniałem ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...