Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Svchost.exe 100% obciążenie procesora

stasio889

Pytanie

Opublikowano

Witam. Po krótkiej pracy mojego komputera, nagle proces Svchost.exe bardzo mocno obciąża procesor. Wiecie może jak pozbyć się tego problemu?

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyłącz ten proces. jeśli pojawi ci się okienko że system windows zostanie zamknięty wprowadź komendę shutdown -a w : start>uruchom

Gdy zamykam ten proces, tracę dźwięk w komputerze.

Opublikowano

kurwa chłopie wyjdź.. nic nie potrafisz a nabijasz posty.. kolega w tym temacie ma problem z svchost - dźwięk. a kolega w temacie na elektrodzie ma problem też z tym procesem tylko że na win. 98! więc kurwa nie nabijaj postów i grzecznie ci powiem wypierdalaj, bo takiej głupoty to nigdy nie widziałem..

podaj mi swój model karty dźwiękowej.

Soundmax ADI1986A o to chodziło?

Opublikowano

svchost = service host, jakaś usługa, w tym wypadku prawdopodobnie audio. Dzieje się to podczas słuchania muzyki bądź oglądania jakichś filmików na YT czy cały czas ? Ogólnie to przeinstalowałbym flasha i stery od dźwięku

Opublikowano

Tak mam windowsa xp.

Zainstaluje sterowniki i dam edita czy to coś pomogło.

@edit

Nic nie pomogło :(

W menedżerze urządzeń odkryłem coś takiego :

jfly.jpg

Opublikowano

przeinstaluj sterowniki

karty dźwiękowej - zapomniałem dopisać :P

Zużycie procka zmniejszyło się do 50%

svchost = service host, jakaś usługa, w tym wypadku prawdopodobnie audio. Dzieje się to podczas słuchania muzyki bądź oglądania jakichś filmików na YT czy cały czas ? Ogólnie to przeinstalowałbym flasha i stery od dźwięku

Dzieje się to cały czas. Przeinstalowałem własnie sterowniki od karty dzwiękowej. Flash czyli masz na myśli co? Adobe Flash Player?

Opublikowano

Proszę bardzo tu macie rozwiązanie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic408666.html

kurwa chłopie wyjdź.. nic nie potrafisz a nabijasz posty.. kolega w tym temacie ma problem z svchost - dźwięk. a kolega w temacie na elektrodzie ma problem też z tym procesem tylko że na win. 98! więc kurwa nie nabijaj postów i grzecznie ci powiem wypierdalaj, bo takiej głupoty to nigdy nie widziałem..

podaj mi swój model karty dźwiękowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...