Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Server VPS

MCSH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym dowiedzieć sie co bym musiał wiedzieć żeby postawić dobry server minecraft VPS na jakimś hostingu.
Głownie chodzi mi co by było mi potrzebne. I jak postawić taki server.
Co to obsugi servera minecraft i pluginów mam doswiadczenie ale cholera chciałbym zrobić porządny server hardcore.

Moje pytania:
1.Jaki hosting na server VPS ?
2.Co jest potrzebne do hostingu <wiem ze kasa> ?
3.Czy mógłby ktoś z was zrobić mi poradnik ?
4.Jaki komputer jest do tego potrzebny ?
5.Podajcie mi wymagania VPS na server hardcore 100 slotowy.

Procesor:
Pamięc Ram:
Miesięczny transferu:
Pojemność dysku:

Opublikowano

Mogę ci powiedzieć, że dobre zabezpieczenie linuxa jest bardzo trudne i wmaga doświadczenia z tym systemem, skoro pytasz o poradnik, to sądzę że takiej nie posiadasz. Jeśli masz mały serwerek lub nie masz wogóle i nie liczysz na wielu graczy to nie powinieneś mieć problemu z tym, ale jeśli posiadasz większy serwer, lub liczysz na wielu gracze, jest duże prawdopodobieństwo włamania. P.S. Linux to system na którym działa większość serwerów.

1390684250-U762298.png

Opublikowano

1.zależy to już od Ciebie bo chodzi tu tylko od ceny oraz od jakości usług. Na pewno wybierz taki hosting, gdzie masz takie serwery vps masz tu spis hostingów tylko patrz na hostingi vps Klik
2.zależy w jakim sensie pytasz.
3.ktoś na pewno ale jest tyle poradników na to jak zrobić serwer minecraft na vps czy na dedyku
4.komputer na pewno z internetem i nie drewniany.
5.gdzieś około 10gb licząc na slot 100mb procesor z minimum 4Ghz no i dysk jakiś 20gb minimum (nie musi być 10gb ramu ale dobrze by było bo wtedy nie będzie dużych lagów).

Tak P.S. to nie opłaca się robić tego serwera na vps tylko wykupić sobie od razu dedyka z 32gb ramu i masz cały serwer i nie musisz się martwić o parametry a takim sposobem można zrobić więcej serwerów minecraftnp 3x100 slotów i tyle Miesięczny transfer to jest tylko dla Ciebie to chodzi o to, że robiąc serwer nie możesz więcej przesłać danych jak podano w tych granicach transferu. Transfer miesięczny liczy się wysyłając pliki poprzez ftp a jeśli pobierasz pliki na linux przez komendę wget to nie musisz się martwić. ;) Pozdro

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...