Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Bluescreen przy grze w Minecraft! [POMOCY!]

MalutkiKryszo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Podczas gry w zwykłego minecraft'a bez żadnych modów (gra na singlu) po kilkunastu sekundach, czasem kilku minutach pojawia mi się bluescreen z napisem "Dumping psychical memory to disc", odlicza się do stu po czym komputer się restartuje. Po restarcie na pulpicie pojawia mi się okno "System Windows odzyskał sprawność po nieoczekiwanym zamknięciu".

WAŻNE! Bluescreen pojawia mi się tylko gdy mam renderowanie na "far", lub "normal". Przy wszystkich mniejszych renderowaniach mogę normalnie grać! :)

Druga sprawa. Chciałem ostatnio zagrać w minecrafta na launcher'ze i serwerze "PokeCraft".

Są to pokemony w minecraftcie. Ale tutaj problem polega na tym, że włączam ten launcher, robi mi się aktualizacja, i jak się aktualizacja skończy i pojawia mi się okno minecrafta to znowu bluescreen i reset kompa! Nawet menu gry mi się nie pojawi! ;( Poniżej udostępniam kod błędu z tego BS.

Kod błędów z BS:

STOP: 0x00000124 (0x00000000, 0xA779D0A8, 0xB2000040, 0x00000800)

P.S. Próbowałem wpisać w google ten kod, oraz szukałem problemu z tym kodem na forum, ale nic nie znalazłem.

Dodam jeszcze, że podczas normalnej pracy laptopa nic się nie dzieje. Tzn. jak np. na necie siedze to moge sobie normalnie być na nim godzinami i nic. Był tylko jeden przypadek gdy miałem włączone chyba z 10 kart. Laptop się zawiesił i pojawił się BS. Ale tylko raz sobie cos takiego przypominam. Należy również podkreślić, że to raczej nie przez przegrzanie się komputera, ponieważ jak normalnie rano wstaje, laptop cała noc nie pracował, wlaczam Pokecraft to i tak sie robi BS.

Mój sprzęt:

(Windows Vista)

Intel Core 2 Duo CPU 2.10GhZ

2GB RAM

32bit system operacyjny

NVIDIA GeForce 9500M GS

Proszę o pomoc!

Opublikowano

@up

Miałem ten sam problem... jeżeli lap lub jest na gwarancji oddaj go , po 3 naprawach , które były zgłoszone na ten sam problem , masz prawo o zwrot pieniędzy lub wymiana na nowy laptop. Jeżeli Ci nie ustąpia pozwij ich do sądu na 100% wygrasz... lub wcześniej wymiękna.

Pozdrawiam

Opublikowano

Robiłeś kiedyś overclocking? Jeśli nie, to może być problem z RAM'em, albo w gorszym wypadku - z płytą główną.

Jeśli Ci pomogłem, Polub!  ^_^ 

- forum gier

Opublikowano

Podaj LOGI wygeneruj je za pomocą programu OTL. Może tam coś będzie więcej pisało daj jeszcze SS dziennika zdarzeń.

Ja się kompletnie nie znam na tym. Pobrałem program OTL, tutaj masz screena. Zobacz czy o ten chodzi. I napisz co mam poklikać itp. (Jesli masz czas oczywiscie).

I o co chodzi z tymi SS? Wiem gdzie jest ten dziennik zdarzen. Ale co to jest to SS i jak to sprawdzic to niestety nwm :(

Ja się kompletnie nie znam na tym. Pobrałem program OTL, tutaj masz screena. Zobacz czy o ten chodzi. I napisz co mam poklikać itp. (Jesli masz czas oczywiscie).

I o co chodzi z tymi SS? Wiem gdzie jest ten dziennik zdarzen. Ale co to jest to SS i jak to sprawdzic to niestety nwm :(

Już wiem jak zrobić te logi. Właśnie to robię, tylko nie wiem ile to zajmie. Tylko jeszcze nie wiem co to jest to SS :(

post-1049479-0-82014100-1388273262.jpg

Opublikowano

Już wiem jak zrobić te logi. Właśnie to robię, tylko nie wiem ile to zajmie. Tylko jeszcze nie wiem co to jest to SS :(

MAM! Po skanie dostałem 2 pliki:

OTL.Txt

Extras.Txt

Opublikowano

sprawdz jave

Zapraszam na serwer MineCraft

[skyBlock][NoPremium][NoHamachi][NoWhiteList] ForestCraft

IP: forestcraft.maxc.pl

Zapraszam :)

Opublikowano

Jest to błąd systemu. Blue screen tworzony przez bios z powodu przeciążenie któregoś z podzespołów komputera / lub przydzielenie za dużej ilości napięcia do konkretnego parametru. Podejżewałbym tutaj dysk twardy lub procesor.

Czy ktoś kiedykolwiek dokonywał overclockingu / grzebał w środku Twojego komputera ? Bardzo możliwe iż któryś z podzespołów dostaje złą ilość napięcia przy przeciążeniu. Ewentualnie jest przepalony/ lub zepsuty z innego powodu :/

Opublikowano

Jest to błąd systemu. Blue screen tworzony przez bios z powodu przeciążenie któregoś z podzespołów komputera / lub przydzielenie za dużej ilości napięcia do konkretnego parametru. Podejżewałbym tutaj dysk twardy lub procesor.

Czy ktoś kiedykolwiek dokonywał overclockingu / grzebał w środku Twojego komputera ? Bardzo możliwe iż któryś z podzespołów dostaje złą ilość napięcia przy przeciążeniu. Ewentualnie jest przepalony/ lub zepsuty z innego powodu :/

Nie mam pojęcia. Możliwe, że grzebał ktoś. Dodam, że te to co jest podkreślone:

0x00000124 (0x00000000, 0xA779D0A8, 0xB2000040, 0x00000800) co każdy BS jest inne :) W sensie, że inne liczy i cyfry a reszta jest zawsze bez zmian :)

Zaaktualizuj sterowniki

Są zaktualizowane :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...