Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ile slotowy serwer pod survival+frakcje? Lub inny serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na hostingu fiberhost jest promocja i mam możliwość kupna kilku dobrych serwerów, lecz nie wiem ile slotów dać na s+f. Narazie posiadam 20 slotów, i gra dziennie średnio 15 osób. W planach miałem też zrobić inne serwer, typu minez. Proszę o info, może ktoś podsunie pomysł na inny serwer:)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

a ile polecasz? Serwer stoi 2 dni, a graczy przybywa :) Mam możliwość kupna 80 slotów za 24 zł :) Bo jest promocja :) 8 Gb, więc 100 mb na slota :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Na survival min. 40 slotów a jeśli posiadasz reklamę dobrą do więcej oczywiście.

Na minez ~ 40 slot

FB mozesz postawic na tych 20 slotach lub skyblock ale na survival to za malo :)

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Jak narazie powiększyłem sloty do 40, gdyż 80 slotów kosztuje 118 zł miesięcznie, a serwer z 999 slotami 150 zł :) Więc wole dozbierać :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Musisz jednak wiedzieć, że po przedłużeniu płacisz znowu 120 zł zamiast 24... Jak nie masz kasy, nie zakładaj dużego serwa.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Fiberhostowi skończyły się serwery z oferty emerald ;p Wiem bo wczoraj chcialem kupic a tu tylko glass/obsyndian.

Ja mam na swoim 50 slotów (kupilem glassa) i jest gites ;)

Opublikowano

Prawdziwa zabawa na frakcjach zaczyna się od 200/ 500 slotów, bo te 80 czy 40 slotowce to jak zbierzesz 10 ludu to jest już 1/4 całego serwera ;/ takie lpesze to tak jak mówiłem od 200 , mniejsze to nie serwery tylko " podwórka "

Opublikowano

Najlepiej wziąć +50, same sloty zachęcają ludzi to wejścia na serwer.

Jeżeli będzie około 10-15 mogą pomyśleć że administracja to dzieci które dostały kieszonkowe :)

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Zrób serwer z 100 slotów, lecz serwer Survival+Frakcje+RPG, aby były na nim dodatki takie jak Klasy ( Dużo klas ) I wiele wiele innych dodatków (np. Więcej serduszek ) Posiadałem kiedyś takowy serwer i grało na nim około 60-70 osób ;)

Opublikowano

Ja na start polecam 100 slotów ;)

Jeżeli serwer bedzie pełny, zrobić więcej z 200.

Później 300 i tak co setke ;)

Serwer minecraft 1.7 i 1.8

Survival, Gildie, Działki i Mini Games

Opublikowano

@up odrazu milion... PO CO robic tyle slotów jak bedzie 5/100 moze. Kup 20 slotowy bedzie 20/20 czesto kup 30 i tak caly czas a nie wydasz hajsu ze bys rodzine wykarmil a nic z tego nie masz. Rasowe myslenie gimbazy wiecej slotow to fajniejszy serwer pewnie. Sa takie serwery gdzie jest 20 slotow i te z 300 sie nie umywają -,-

Opublikowano

Twoja wypowiedz ujawnia wiedze 10 latka który znalazł nasze forum ;)

Powiem Ci tak. Mój błąd przyznaje - myślałem że chłopak stawia serwer na VPS lecz i tak twoja wypowiedz jest żałosna.

Każdy debil umie rozkręcić serwer - nawet robiąc spam na całym internecie.

Od 100 graczy później serwer sam się rozkręca dzięki graczą.

Podaj mi serwery które są lepsze z 20 slotami od 300 slotów.

Większość 20 slotowców prowadzą dzieci które wybłagały rodziców o przelew 30 zł na hosting :)

A efekt tego jest taki że spawn można creeperem rozwalić..

20 slotów? Przelicz to sobie na ilość glidi :D

Polecam zacząć od 50.

Więc jak się nie znasz i nie masz doświadczenia to prosze Cię nie wypowiadaj sie.

Serwer minecraft 1.7 i 1.8

Survival, Gildie, Działki i Mini Games

Opublikowano

@up wypierniczaj z tego forum trollu !!! Interesujące, że co minutę dajesz bezsensowne posty próbując napić sobie ich ILOŚĆ... 2 te same tematy to mało ? Co godzina ? Report !!!

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Twoja wypowiedz ujawnia wiedze 10 latka który znalazł nasze forum 
Powiem Ci tak. Mój błąd przyznaje - myślałem że chłopak stawia serwer na VPS lecz i tak twoja wypowiedz jest żałosna.
Każdy debil umie rozkręcić serwer - nawet robiąc spam na całym internecie.
Od 100 graczy później serwer sam się rozkręca dzięki graczą.
Podaj mi serwery które są lepsze z 20 slotami od 300 slotów.
Większość 20 slotowców prowadzą dzieci które wybłagały rodziców o przelew 30 zł na hosting 
A efekt tego jest taki że spawn można creeperem rozwalić..
20 slotów? Przelicz to sobie na ilość glidi 
Polecam zacząć od 50.
Więc jak się nie znasz i nie masz doświadczenia to prosze Cię nie wypowiadaj sie.

Wykupiłem 40 slotów, myśle że jak narazie tyle zostawie, później zamierzam wykupić serwer 1000 slotowy, lecz zrobić na nim kilka serwerów, a mianowicie Minez, Survival+Frakcje, i coś jeszcze :)

Dziękuje za wypowiedzi.

I Wesołych Świąt życzę :)

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...