Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem]Kabel siecowy jest odłączony.

DesoPL

Pytanie

Opublikowano

Ema.

Od podpisania nowej umowy na internet w marcu tego roku. Ciągle mam problemy z internetem mianowicie.

1: Pojawia się często komunikat, że kabel sieciowy jest odłączony. A dziś naprawiłem końcówkę kabla, ale to nic nie dało bo dalej to samo.

2: Wraz z tym komunikatem, często mi internet w ostatnich dniach zwłaszcza, pada i nie mogę nic robić.

Co robić w tym przypadku?

Mam router Asus RX 3041.

Internet mam w dialogu czyli Dialnet.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

F5 bo coś dziwnego się dzieje.

Jak włączę kompa, to przez jakiś czas. Jak próbuje pograć w jakieś gry na przeglądarce np. Forge Of Empires czy Farmerama. To też pada internet, ale po pewnym czasie się uspokaja. Gorzej jeśli chcę pograć w WoWa czy Mass Effect 3.

Opublikowano

Właśnie OFF/ON nie pomaga.

Resestować router też nic nie daje.

Więc pozostaje technik, ale przez święta nie da rady żadnego załatwić.

Opublikowano

uuu no to w takim razie napiszę co ja bym zrobił. Jeśli zwykłe off/on nie pomaga... Karta sieciowa nie zgłasza żadnych problemu w menedżerze urządzeń.. To na razie spróbował bym zresetować router (:P)do ustawień fabrycznych. Jeśli dalej nic to dzwoń z reklamacją niech przychodzi technik i coś wymyśli bo tak na odległość można tylko doradzać.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

To że masz taki komunikat to nie wina operatora tylko albo kabla albo karty sieciowej..... Sprawdź pod innym kompem i innym kablem, podłącz pod ten sam router i będzie wiedział, gdzie leży problem :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Kolejna rewelacja.

Dziś internet chodził jak marzenie, a wczoraj ani razu internet nie padł, jak grałem w Mass Effect 3. Z WOWem to bywa różnie już.

Jutro biorę do wuja modem i router i zobaczymy co powie, a na szelki wypadek mam też uszykowany kabel. A dziś internet chodził jak marzenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...