Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czemu sony vegas pro 10 sie zacina ? ;/

teusz0724k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zauważyłem że od pewnego czasu sony vegas pro 10 zawiesza mi sie po całości. tzn. że jak wklejam jakieś urywki filmów albo coś i próbuje zrobić jakieś efekty to nawet nie zdąze bo zawiesi mi sie i nic nie moge zrobić tylko ctrl + alt + delte i zamknij program, jak zdąze zrobic jakis efekt w filmiku i zrobie render as.. to dojdzie tak gdzies do 45% i sie zawiesza, robi sie czarny ekranik tam co przetwarza film i klatki wogóle nie lecą. Robiłem tak jak pisali na innych forach czyli ustawienia na previev = auto , potem optinions - preferences - audio device i suwaki na maxa , reinstall programu , sprawdzenie antywirusa, zamknięcie niepotrzebnych programów i nic nie pomaga :/ :(

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

no właśnie czyszcze kompa , a rejestry ?

Opublikowano

no właśnie czyszcze kompa , a rejestry ?

Sciagnij program ccleaner i tam bedzie opcja wyczysc rejestr

Opublikowano

A jaki masz komputer? Bo też kiedyś próbowałem się z tym bawić i napisałem do autora filmu, który opisywał instalacje + opcję SVP10 i powiedział, że może mam za słabego kompa

Opublikowano

komp i rejestry przeczyszczone i to samo :( przy zapisie filmu dochodzi do 51% i nic :( czas zapisu sie konczy a dalej mam 51% i czarny ekran i nic nie moge zrobić, a komp mam Xp 2gb ram, procek 2,20Ghz, AMD Athlon5000 dual-core

Ale wątpie że wina kompa bo jeszcze tak z 3 miesiace śmigało normalnie a teraz nwm :(

Opublikowano

no ale napisałem że 3 miesiące temu jeszcze ładnie chodził... na tym samym kompie, ale zauważyłem że przy renderowaniu zacina się w 51% na przejsciu do drugiego filmu, wyrenderuje sie 1 film i w trakcie przechodzenia na 2 klatki robią sie na 0 , robi sie czarny ekranik a czas upływu leci.. :(

Opublikowano

Mialem tak samo na starym sprzecie, tak jak poprzednicy pisali, za slabe parametry kompa, mi tez vegas na poczatku dzialal ladnie, plynnie itp. a po 4/5 miesiacach mialem takie sciny ze normalnie mialem pokaz slajdow. Oczywiscie to moja spekujalcja co do problemow poprzez komponenty komputera, mozliwe ze cos innego jest przyczyna. Pozdrawiam

4692787228.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...