Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Zmiany ceny u Handlarki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dziś chciałem dodać i zmienić ceny itemów które będą sprzedawane u handlarki itemki dodane ale gdy wpisuje w gold za ile ma byś kupiona np mska uczuć to cały czas jest 0 inaczej jest w np Red rosce pisze w shopie ze kosztuje 600k ale w navi jak zmienię w gold również jest cały czas ze kosztuje 600k wie ktos oco biega ?

Serwer resetuje po zmienieniu cen .

Wie ktoś jak zrobić by dało się ulepszać magicznym metalem bronie itp ? i jak zrobić by ulepszając każdy item nie potrzeba było materiałów do ulepszenia ?.

Proszę modka o zmienienie nazwy tematu na [Pytanie] Jak ulepszać magicznym metalem .

Wesołych Świąt :)

sygna.png

Opublikowano

Musisz zmienić ceny nie tylko w navicat, ale też w kliencie gry.

tzn ?

gdy w navi ceny zmienie odpale gre ceny znów powracają .

sygna.png

Opublikowano

Zmieniasz albo w item_proto w bazie danych w player, a przy nowym game pliczek item_proto masz w ścieżce /usr/home/twoje_pliki/db

3npr.png

Odwiedź naszego fanpage oraz na profil na facebooku.

Opublikowano

Dobra a teraz pytanie jak chce aby np red poty kosztowały 100k to co mam wpisać w gold ? bo jak wpisuje 100000 to nie kosztuje te 100k tylko ciut więcej lub 0

sygna.png

Opublikowano

w client zmieniles ?

/usr/home/twoje_pliki/db tylko

a w cliencie wyjaśnisz po co ?bo jak zmieniam w /usr/home/twoje_pliki/db i np poty wpisze 500 to kosztują 300k nie ogarniam teraz juz ;p pomoże ktoś ?

sygna.png

Opublikowano

w client zmieniles ?

Ogarnij, jak nie wiesz to nie pomagaj client nie ma nic kompletnie do kwoty przedmiotu wyświetlanego w grze.

/usr/home/twoje_pliki/db tylko

a w cliencie wyjaśnisz po co ?bo jak zmieniam w /usr/home/twoje_pliki/db i np poty wpisze 500 to kosztują 300k nie ogarniam teraz juz ;p pomoże ktoś ?

Kwota się tyczy 1 sztuki, jeśli masz 200 potów to będą kosztować kwota w item_proto x 200.

Istnieje prawdopodobieństwo że jesteś też w innym królestwie i item kosztuje 3x tyle.

3npr.png

Opublikowano

Ogarnij, jak nie wiesz to nie pomagaj client nie ma nic kompletnie do kwoty przedmiotu wyświetlanego w grze.

Kwota się tyczy 1 sztuki, jeśli masz 200 potów to będą kosztować kwota w item_proto x 200.

Istnieje prawdopodobieństwo że jesteś też w innym królestwie i item kosztuje 3x tyle.

tak potów mam 200 potów to jak chce by 200 potów kosztowało 500k to ile mam wpisać ?

sygna.png

Opublikowano

tak potów mam 200 potów to jak chce by 200 potów kosztowało 500k to ile mam wpisać ?

500.000 / 200 = 2.500 matematyka ;P

3npr.png

Opublikowano

Oke wszytko gra teraz pytanie wie ktoś jak zrobić by dało się ulepszać magicznym metalem bronie itp ? i jak zrobić by ulepszając każdy item nie potrzeba było materiałów do ulepszenia ?.

sygna.png

Opublikowano

zeby nie bylo ulepków kasujesz id w vnum i count przy refine proto, a metalem aby ulepszać musisz wybrać odpowieni metal, bo jest ich kilka w item proto, a ulepsza tam tylko 1 czy 2

3npr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...