Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Rankedy

B3DB0Y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań odnośnie rankedów. Co prawda mam dopiero 27 (prawie 28 szybko na booscie dobiję do 30), ale chciałbym się dowiedzieć czy jak wbiję 30 lvl to od razu zaczynać grać rankedy czy jakoś się do tego przygotować? gram 2-3 miesiące, czy poczekać i ćwiczyć skilla czy jednak zacząć? czy jest jakaś różnica w grze silvera a "bronza" (chodzi o graczy których spotkam) oraz czytałem dużo poradników na mpc i oglądałem filmy na youtube i dostałem sprzeczne informacje, mianowicie chodzi o to czy zajmować się samym sobą czy pomagać innym?

Każda odpowiedź będzie nagradzana like.

Opublikowano

To ze grasz 3 miesiace, nie znaczy ze zle. Inni ucza sie wolniej a inni szybciej. Musisz miec 16 postaci ale to pewnie wiesz. Jezeli bedziesz chcial to graj. Pamietaj ze pierwsze 10 rankedow decyduje o twojej lidze.

A no i moim zdaniem silver bardziej ogarnia niz braz :P

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Mam kilka pytań odnośnie rankedów. Co prawda mam dopiero 27 (prawie 28 szybko na booscie dobiję do 30), ale chciałbym się dowiedzieć czy jak wbiję 30 lvl to od razu zaczynać grać rankedy czy jakoś się do tego przygotować? gram 2-3 miesiące, czy poczekać i ćwiczyć skilla czy jednak zacząć? czy jest jakaś różnica w grze silvera a "bronza" (chodzi o graczy których spotkam) oraz czytałem dużo poradników na mpc i oglądałem filmy na youtube i dostałem sprzeczne informacje, mianowicie chodzi o to czy zajmować się samym sobą czy pomagać innym?

Każda odpowiedź będzie nagradzana like.

Różnicy między nimi nie ma. Nie raz widziałem, że ludzie w brązie prezentowali dużo wyższy poziom niż silver. Najważniejsze żebyś nauczył się farmić, gdyż to jest połowa sukcesu. Najlepiej jeżeli obierzesz sobie jakąś linię, na której będziesz chciał grać.

Co do pomocy teamowi to jest różnie. Jeżeli jesteś mobilnym midderem lub masz na topie teleport to pomagaj innym liniom. Naprawdę te 2/3 kille dla któregoś gracza z teamu mogą przesądzić o wygraniu linii. Jeżeli będziesz chciał grać z ludźmi z wyższego trochę poziomu to musisz zagrać te 10 gier z kimś w duo, kto jest z gold+. Wtedy również trafisz do wyższej dywizji.

Ale czy taka pomoc się opłaca?

Według mnie nie, gdyż sam wiem jak ja gram. Wylądowałem kiedyś w Brązie V i poszedłem na westa. Tam nauczyłem się jakoś grać i po powrocie na to konto wyszedłem do tego golda bez większych problemów.

Nie wiesz jaki skład zrobić w FUT? Zapraszam na PW.

Opublikowano

Na początku rankedy są ważne,potem jak się już wyrzuci do danej dywizji to się trudno wychodzi.

W związku z tym polecam Ci wybrać swoją main linię oraz main champion'a,którymi gra Ci się przyjemnie oraz masz potencjał do carrowania.

Polecam Ci też grania duet'ów,najlepiej z kolegą który ogarnia oraz ma wysoką dywizję.

Opublikowano

Moją main linią jest mid a main champem zed którym przegrałem około 50 gier bo od bodajże 14 lvl go mam ;D dzisiaj dwie wygrane z czego jedna 16/1 a druga 7/1.

@up

Granie duetów, ale słyszałem, że jak np. Gold gra z kimś słabszym to spada mu mmr a tego bym nie chciał :D

Opublikowano

Moją main linią jest mid a main champem zed którym przegrałem około 50 gier bo od bodajże 14 lvl go mam ;D dzisiaj dwie wygrane z czego jedna 16/1 a druga 7/1.

@up

Granie duetów, ale słyszałem, że jak np. Gold gra z kimś słabszym to spada mu mmr a tego bym nie chciał :D

Nie wiem jak to określić :D

Za wygraną grę dostaje się wtedy mniej mmr.

Za przegraną odejmuje troszkę więcej.

Najlepiej jeżeli pograsz teraz z kimś premade normale. Zawsze będziesz grał wtedy vs ludzie z 30lvl + jakaś dywizja. :)

@Edit

Jak chcesz pisz pw to możemy popykać czasami.

Nie wiesz jaki skład zrobić w FUT? Zapraszam na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...