Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zmiany mety od ostatniego czasu

Synek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Takie zasadnicze pytania odnośnie aktualnej mety. Dlaczego Kha zix jest znów mocny? Dlaczego Shyvana jest nagle bardziej grywalna? Dlaczego hydra jest składana na wielu melee bruiserów na których to było kiedyś śmieszne? Co jest z Dravenem, jest strasznie mocny? I dlaczego ziggs od jakiegoś czasu jest "op"

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Specjalista
Opublikowano

Nagle Riven jest op dmg z dupy, maoki ciśnie dmg, draven 18lv zabijesz wszystko co sie rusza, yasuo gowno z krytykami, 0 ale to 0 balansu... Riot bufuje i nefi postacie bez żadnej zapowiedzi :/

Opublikowano

Nagle Riven jest op dmg z dupy, maoki ciśnie dmg, draven 18lv zabijesz wszystko co sie rusza, yasuo gowno z krytykami, 0 ale to 0 balansu... Riot bufuje i nefi postacie bez żadnej zapowiedzi :/

Nie wiem gdzie "maoki ciśnie dmg" . Poza tym wszystkie zmiany są najpierw wprowadzone na PBE więc nie wiem w czym problem..

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Riven już od dłuższego czasu jest mocna, to akurat nie jest niespodzianką. Pierwsze słyszę żeby Maokai był op a yasuo to nowa postać, często nowe postacie są zbyt dobre po wprowadzeniu na serwery. Bardziej chodzi mi o te pytania w pierwszym poście, widziane na BotA

Opublikowano

Maokai zawsze był dobry, tylko nikt albo nie potrafił grać. Albo uznawał go za byleco, ja polecam maokaia pod ap/hp do jungli albo na solo.

Opublikowano

Shyvana dzięki tankowatości + dużego dmg i dobrym czyszczeniu campów w jungli a na topie to samo .. Łatwo pushuje i ma dość spory dmg : >

Ziggs z tego co wiem dostał jakiegoś buffa na wave clear + op poke...

Kha zix to już dawno po buffach Q bodajże, jakoś tak. .. Zresztą Alex Ich pokazał co potrafi wymasterowany Kha :http://www.youtube.com/watch?v=gBc_2oUvzqE + wiele wiele więcej :)

A co do Hydry to pewnie przez te AOE DMG : >

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Shyvana dzięki tankowatości + dużego dmg i dobrym czyszczeniu campów w jungli a na topie to samo .. Łatwo pushuje i ma dość spory dmg : >

Ziggs z tego co wiem dostał jakiegoś buffa na wave clear + op poke...

Kha zix to już dawno po buffach Q bodajże, jakoś tak. .. Zresztą Alex Ich pokazał co potrafi wymasterowany Kha :http://www.youtube.com/watch?v=gBc_2oUvzqE + wiele wiele więcej :)

A co do Hydry to pewnie przez te AOE DMG : >

Tak po prostu? Bez żadnych zmian z dnia na dzień stało się używane 2x częściej? Ten filmik z kha był już dosyć dawno, rozmawiamy o przedsezonie.

@Down Mam na myśli tą część po konkretnych zmianach i buffach

Opublikowano

Tak po prostu? Bez żadnych zmian z dnia na dzień stało się używane 2x częściej? Ten filmik z kha był już dosyć dawno, rozmawiamy o przedsezonie.

Miesiąc temu to rzeczywiście dawno. Wtedy już był pre season : >

Ktoś już wyżej napisał, zmiany w masterkach i ogólne nerfy innych postaci itd ; >

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Moim zdaniem w preseason gra sie bardzo mobilnymi championami głownie typu riven czy renekton ;) zas na bocie modne jest teraz grani z supportem ktory robi dmg typu annie, fiddle itp no nie wiem co sie stalo ale tak juz jest xD

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Shyvanie znienili E, teraz jeżeli nim kogoś trafiłes to bijesz dużo więcej z AA. Dodatkowo jej W samo rozwala małe stworki w dżungli, więc jest o wiele szybsza niż reszta

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...