Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak ulepszyć komputer ?

xxXSekuXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chciałbym trochę ulepszyć komputer aby był do gier np bf3 (chodzi mi 55-60 fps na full screen) ale żeby też się dobrze nagrywało

I renderowało fajnie filmy.

Sprzęt:

3wmc0k.jpg

Jakoś tanio też.

I podpowiedzcie jak mam nagrywać, że mam dysk ssd jako windows i gre na dysku 1tb to nagrywać na dysk 300gb ?

Z góry dzięki za pomoc.

I daje +.

//aha i mam procesor podkręcony do 3,6 albo 3,4.

zpot.png

Opublikowano

Po 1 to podaj nam zasilacz jaki masz w tym kompie. Ogólnie to dokupić więcej ramu, wymienić kartę graficzną i procesor i powinno być git.

Opublikowano

Za 500zł to raczej nic tu nie zdziałasz. 900zł minimum aby wymienić proca+mobo+zasilacz+ram..

Do tego dojdzie jeszcze karta za 500zł (650ti-boost)..

PS. ten modecom nie jest zalecanym zasilaczem, ale jeśli trzyma napięcia po tym oc to się nie przejmuj :)

graphic.png
Opublikowano

Za 500zł to raczej nic tu nie zdziałasz. 900zł minimum aby wymienić proca+mobo+zasilacz+ram..

Do tego dojdzie jeszcze karta za 500zł (650ti-boost)..

PS. ten modecom nie jest zalecanym zasilaczem, ale jeśli trzyma napięcia po tym oc to się nie przejmuj :)

a wymiana mobo i ramu coś da przy tym kompie ? czy trzeba też procka?

zpot.png

Opublikowano

Jak chcesz wymieniać procka i ram, to tylko i wyłącznie z nową MOBO. Zmienia ci się socket, i przy tej płycie głównej nie wpakujesz DDR3.

2pt6lxx.png

" We are all just a kid from somewhere. "

Opublikowano

Jak chcesz wymieniać procka i ram, to tylko i wyłącznie z nową MOBO. Zmienia ci się socket, i przy tej płycie głównej nie wpakujesz DDR3.

No wiem właśnie pisałem czy wymiana mobo i ram na ddr3 coś da. i 8gb ramu ?

Aha i czy można by zrobić, tak żeby było ddr3 i ten procek ? z nowa mobo

zpot.png

Opublikowano

Według mnie to tutaj trzeba cały komputer wymienić żeby coś nagrać, pograć w nowsze gry itp.

Chcesz płyte ze starym socketem, tylko, że ddr3? Powinno coś się znaleźć.

http://allegro.pl/nowa-plyta-glowna-asrock-g41m-vs3-socket-775-ddr3-i3812252255.html

Chciałeś - to dałem, lecz nie widzę sensu tego kupowania.

Opublikowano

Nie. Inny socket.

PS. to tak samo jak byś chciał wsadzić silnik od samolotu do auta ^.^

Według mnie to tutaj trzeba cały komputer wymienić żeby coś nagrać, pograć w nowsze gry itp.

Chcesz płyte ze starym socketem, tylko, że ddr3? Powinno coś się znaleźć.

http://allegro.pl/nowa-plyta-glowna-asrock-g41m-vs3-socket-775-ddr3-i3812252255.html

Chciałeś - to dałem, lecz nie widzę sensu tego kupowania.

Czyli nowy procek grafa mobo i ram ? ;3

I czy zasilacz może zostać ?

zpot.png

Opublikowano

Zasilacz też do zmiany.

Modecom = zuoo

Nie zgodzę się że wszystkie serie modecoma to zło, ma on też dobre zasilacze zresztą zobacz na czarną listę piszę tam tylko o modecomowych seriach Feel, Green, Logic i Premium, a o innych ani słowa. Zresztą nawet feel 3 jest już całkiem ok.

Opublikowano

Nie zgodzę się że wszystkie serie modecoma to zło, ma on też dobre zasilacze zresztą zobacz na czarną listę piszę tam tylko o modecomowych seriach Feel, Green, Logic i Premium, a o innych ani słowa. Zresztą nawet feel 3 jest już całkiem ok.

W wielu przypadkach to zło. Jedynie z serii MC i Volcano są dobre reszta to pseudo zasilacze.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...