Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Telefon za około 700zł. Galaxy Core, Lumia 720

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam telefonu za około 700zł. Zastanawiałem się na:

LG Switft L7 II

Sony Xperia M

Samsung Galaxy Core

Nokia Lumia 720

LG odpadło bo kiepsko wykonane, poza tym mam złą opinię o modelach LG.

Xperia M ma gorsze bebechy i wyświetlacz od Galaxy Core.

I teraz mam dylemat, Galaxy Core czy Lumia 720?

Nokia ma lepszego WP, kilka innych fajnych a zarazem funkcjonalnych rzeczy, jak ładowanie indukcyjne, obsługa w rękawiczkach. Poza tym wyświetlacz jest mega.

Galaxy ma lepsze bebechy, ale chyba nic poza tym, ale czy warto dopłacić te 180zł do Lumii?

A może macie jakieś inne typy które warto sprawdzić?

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

W tej cenie zakupisz xperia L, która będzie lepsza od galaxy core, a co do lumii ma 512mb ram, trochę niezbyt przyszłościowo no i system, w którym jak dla mnie jesteśmy mocno "zamknięci" w kafelkach. Na twoim miejscu brałbym pod uwagę xperia L vs lumia, względem bebechów xl wypada chyba lepiej, a więc pozostaje chyba wybór systemu, bo tak czy siak windows phone jest lepiej zoptymalizowany i z 512mb ram sobie poradzi, ale nie wiem co będzie w przyszłości jak będzie coraz więcej gier, do których wymagane jest 1gb ram.

Opublikowano

Po dopłacie +/- 100 złotych kupisz Nokię Lumię 820, która ma 1 Gb RAM i bardzo wydajny procesor (jak na WP 8). Androidowym konkurentem będzie Sony Xperia L, który posiada 2 rdzeniowy Cortex A9 1 - 1,2 GHz z Andreno 305 + 1Gb RAM, lub też GoClever Insignia 5 o bardziej imponującej specyfikacji. Jest niestety też trochę droższy, ale sądzę, że warto. Jeśli jednak możesz dopłacić jeszcze jakiś "grosz" możesz zakupić Insignie 5X, która już jest telefonem z wysokiej półki. Ekran Full HD i wydajność, na poziomie Nexusa 4, ale o znacznie dłuższej pracy na jednym ładowaniu.

17052109001382846035.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...