Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][RP][1.7.2] Kerantium - Prawdziwy serwer Role Play!

Edgar554

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hk-jksnujzqdpvqgvxmiyrt.png

Info.png

strzalka.gifTyp: RP

strzalka.gifSloty: 60

strzalka.gifIP: Zostanie podane póżniej

strzalka.gifPotwory: off/on

strzalka.gifZwierzÄta: on

strzalka.gifPvP: on

strzalka.gifPremium: off

strzalka.gifNether: off

strzalka.gifBialaLista: on

Admin.png

Edgarsz, Olo3133, Szrama96, Adamzz

InfoDOt.png

Zaczynamy od jednego państwa stopniowo wraz z wzrostem zainteresowania

będą wprowadzane nowe nacje, a wszystko po to żeby uniknąć szybkiego rozłamu serwera.

Zacznijmy więc od pierwszej nacji o wdzięcznej nazwie - Terwania:

(tu będzie flaga nacji)

Mapa Terwanii:

ao-egxysehiiyegyysvadru.png

Będzie to lud mieszkający w główniej mierze na terenie górzystym, porośniętym w dużej części lasami (70% powierzchni lądu zajmują lasy).

Jest to nacja dość dobrze rozwinięta technologicznie, dzięki czemu posiada wiedzę na temat np: kopalni głębinowych.

Władcą tej pięknej, a zarazem niebezpiecznej krainy będzie Król.

Będzie on oczywiście posiadał swoich doradców, strażników oraz służbę,

jednakże będzie musiał zajmować się sprawami politycznymi jak i wewnętrznymi np. bunty

(O tym więcej pojawi się na facebooku) Król zostanie wybrany przez lud na łamach forum.

“Tylko 60 slotów? Gra nie warta świeczki.”

Niestety na więcej slotów chwilowo nas nie stać,

ponieważ maszyna będzie finansowana z naszych kieszeni,

jednakże mamy nadzieję, że gracze którym spodoba się nasz serwer postanowią dopomóc nas jakimiś datkami,

oczywiście w zamian za przywileje, wtedy tak jak mówiłem zostaną dodane nowe nacje,

zostanie urozmaicony ocean oraz zostaną dodane dodatkowe zawody typu podróżnik/odkrywca.

“Dobra, dobra ale o co w ogóle chodzi?”

Śpieszę z wyjaśnieniem. Serwer ma polegać na rozgrywce RP,

to znaczy że gracz ma “utożsamić” się z własną postacią,

to osoba za biurkiem będzie decydowała czy jej postać będzie chamskim, obleśnym drwalem,

czy też może dobrze wychowanym zarządcą wsi.

Chcemy dodać nutę realizmu, a jednocześnie coś od siebie tak więc wprowadzamy własną mapę oraz systemy flag.

Nie jesteśmy jeszcze do końca pewni czy serwer będzie posiadał modyfikację urozmaicające rozrywkę czy nie,

lecz na pewno będzie posiadał własny launcher, który skutecznie rozwiąże problem cheaterów

(nie mniej jednak administracja i tak będzie wyłapywała osoby oszukujące w inny sposó B).

System będzie opierał się na zawodach których drzewko znajdziecie poniżej (więcej informacji znajdziecie na fb).

“Wszystko ładnie, pięknie, a pewnie i tak rangi płatnę będą miały najlepiej.”

Otóż jest jedna ważna rzecz której niektóre jednostki nie potrafią pojąć.

Po co tak naprawdę są wprowadzane rangi na porządnych serwerach?

A no po to żeby serwer był, żeby było go z czego opłacać.

Jednakże wiem, że niektóre serwery (nie mówię o tych porządnych) chcą po prostu zarobić na graczach

więc dają bóg wie jakie rzeczy tylko po to żeby ludzie je kupowali,

tak więc mocą mego urzędu nadanego mi przez samego siebie ogłaszam co następuje:

Na naszym serwerze owszem będą rangi płatne

(jak już wspomniałem bez tego żaden serwer się nie utrzyma - chyba że na Hamachi),

ale będzie możliwość zdobycia przywilejów i rang płatnych zupełnie za darmo!

Jednakże będzie to wymagało dużo pracy oraz mądrego zarządzania majątkiem (więcej o rangach płatnych wkrótce na Fb).

“Coś mi się tu nie podoba, dajecie serwer, dajecie rozrywkę, umożliwiacie przywilejów płatnych za darmo i nic za to nie chcecie ?”

Otóż oczekujemy tylko kilku podstawowych rzeczy a mianowicie:

kultury osobistej, odgrywania postaci, oraz przestrzegania zasad serwera, które będą zapisane na spawnie każdej nacji.

W przygotowaniu lepsza forma prezentacji!

Facebook: już nie długo!

Opublikowano

Gralem raz na podobnie opisanym serwerze role play. Byl zrobiony przez amerykanski klan ktory mial serwery do kilku gier. Jesli to wyjdzie tak jak na tamtym serverze to na 100% zagram. (oni mieli 40 slotow i bylo idealnie)

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Rozmawiacie na jakimś TS3 ,bo mam pytania.

338fef45.png

100 - 200 - 300 - 400 - 500 Jeżeli Ci pomogłem liczę na LIKE :D

Opublikowano

@Kevcio™ Tak rozmawiamy na Ts'ie nie wiem czy mogę podać w zapowiedzi (Jeżeli ktoś wie proszę o informację) więc wysłałem na pw.

@Edit: Zmieniono logo serwera (Szczyt sztuki to nie jest ale na początek powinno wystarczyć..):

hk-jksnujzqdpvqgvxmiyrt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...