Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostać DJ

lipa1212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zostać DJ'em na TSie jest bardzo prosto. Wystarczy puszczać muzykę.

Na radiu internetowym musisz już robić przejścia, zapowiedzi, pozdrowienia itd.

Więc jeżeli Cie to kręci to próbuj, może się uda! :)

Opublikowano

Od razu po usłyszeniu pierwszej nuty zwątpiłem... Za bardzo komercyjnie. Graj ambitniej, bo na samej komercji daleko nie zajdziesz. ;)
Fakt, ludzie się dobrze bawią przy komercji, ale bez przesady. ;-)

DJ Tiesto, Hardwell, Armin van Buuren i wiele innych - ambitniejsza muzyka z sensem niż niskobudżetowy DJ'ek Antoine ze Szwajcarii.

Co do samej techniki naprawdę nie jest źle.

Mogę wiedzieć na czym zgrywasz utworki? Virtual DJ/Traktor DJ, czy jakiś kontroler? Jeśli grasz na sofcie to okej, ale niekiedy brakuje frazy i wejścia w bit, wokale się nakładają.
Podsumowując nie jest źle, może być lepiej. Pracuj dalej, pamiętaj o frazie, to najważniejsze. :-)

Opublikowano

Frazy to podstawa, bez tego nie ruszysz. Musisz odpowiednio wejść z kolejnym utworem, bez tego całe przejście Ci się posypie.

Granie na VDJ to porażka. Nie ma jak dokręcać itp. Są święta, więc zażycz sobie na prezent kontroler chociażby Hercules DJ Control Instinct za 400zł i ucz się już normalnego grania na konsoli, bo myszką gówno zdziałasz. ;)

Opublikowano

Dokładnie to co kolega wyżej. Granie na kompie to nie granie. Praktyka ! Dużo ćwiczeń to podstawa. Sprzęt to rzecz drugorzędna. Na początek coś taniego, jeżeli chcesz mobilnie to kontroler, jeżeli do warunków domowych no to cdj jakiś (jednak tutaj kasa na 2x CDJ i mikser). Możesz sobie podejrzeć jak grają inni. Może ci to pomoże. Jeżeli ogarniesz przejścia, potem robisz to na spontanie.

Opublikowano

Najważniejsze żeby tempo zgrać i trafić frazę. Na tytuł DJ pracuje się latami, także DJ-em prędko nie zostaniesz. Aczkolwiek jakieś radyjko możesz ogarnąć o ile potrafisz pracować z mikrofonem. Ucz się przede wszystkim, patrz jak inni grają. Tylko pamiętaj, gra na komputerze, a na prawdziwym sprzęcie to spora różnica.

Opublikowano

Juz nad tym myslalem, ale na swieta skladam kompa wiec z konsola bedzie lipa. A na vdj pomagam sobie klawiatura np w zmianie bassu 1 klikniecie i bass na 25% drugie i na 50%. Tylko nie wiem w ktorym momencie wejsc ;p. Robie co moge cwicze kilka razy dziennie, no ale pewnie kiedys powinnienem to ogarnac ;)

Opublikowano

Juz nad tym myslalem, ale na swieta skladam kompa wiec z konsola bedzie lipa. A na vdj pomagam sobie klawiatura np w zmianie bassu 1 klikniecie i bass na 25% drugie i na 50%. Tylko nie wiem w ktorym momencie wejsc ;p. Robie co moge cwicze kilka razy dziennie, no ale pewnie kiedys powinnienem to ogarnac ;)

Najważniejsze to ćwiczyć, ja sam po kilka godzin dziennie spędzałem zamknięty w pokoju sam na sam z konsolą. I dopiero po paru tygodniach nabrałem wprawy, teraz zgranie tempa i fraza to już nie problem ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...