Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Pomoc w wyborze main championa.

Delhorrino

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym otrzymac pomoc w wyborze main championa. Moge isc na topa, jungle, mida. Interesuja mnie postacie dps/tank. Co polecacie, dlaczego akurat, to polecacie? Chcialbym tez postac, ktora sie wyroznia czyms specjalnym, np. Tynda ma ulti na niesmiertelnosc, Siona nie da sie zabic od 6.

Pozdrawiam Delhorrino!

PS. Rajcuja mnie ludzie z dwurecznymi toporami. ( ale nie musi byc taka postac )

Opublikowano

Lee:

-doskok

-mobilny

-mechanizm escape

-jungla/top

-mocne ganki

-slow

-odepchnięcie

-można nim robić ciekawe akcje

-shield

Opublikowano

Riven jest bardzo dobra. Dosyć łatwo ją ogarnąć (w moim przypadku po 2-3 grach już ją ogarnąłem) a w late game może ostro napsuć życia przeciwnikom, posiada dasha pod E jak i również shielda pod E, stuna pod W, 3 skoki po Q, fajne ulti :) , i ogólnie jest OP, jak się nafeedujesz w early to później cię trudno zabić

xh56.png

Opublikowano

Teemo, pod AP masz głównie obrażenia z grzybów, z Q i z pasywnego E, ale pod AD pasywa z E używasz jako pomocy przy last hittowaniu, Q głównie dzięki swojemu Blindowi a grzybki jako wardy ze slowem. Zasadniczą różnicą jest fakt, że AP Teemo nie ma sustainu więc jak oberwie to musi uciekać, a AD może się jeszcze wyleczyć dzięki Lifesteal.

Opublikowano

Vi

-Mozesz isc nia nawet na mid ( jungla/top to cycuś )
-Fantastyczny DMG bez praktycznie itemków na AD.
-Bardzo wytrzymała
-Ulti nie do sfeilowania, żadko kto ci je skontruje.
-Znakomite ucieczki
-Bierne W wymiata na jungli na początku.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...