Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem][Pytanie] Czy to jest źle?

sebeklis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka czy taka temperatura laptopa jest dobra? a może lepiej dokupić podkładkę a może coś innego??
Dodam:
+ Podczas robienia ss miałem pobierany plik który waży 7,9 MB
+ Miałem "Zarządzanie temperaturą" na Efektywne rozpraszanie ciepła (http://gyazo.com/86b6161d0c848f358f426062b37dc995)
+ Program którym sprawdzałem to: hwmonitor
+ Mój laptop stoi na klockach lego.. ( 3 i 1.4 klocka z każdej strony ) taka moja podstawka bo się wyłączał
+ Nie miałem nic uruchomionego prócz: skype, chrome (4zakładki), hwmonitor, f.lux
Problemy:
Np z minecraftem mam taki problem, odpalam wszystko śmiga 60fps stale i po ok 2 min gry laptop zaczyna się grzać i fps spadają do 14 jak mogę to naprawić i czy podkładka coś pomoże?

SS:
bezqv.png
SS z SpeedFun
( te płomyki chyba nic dobrego nie znaczą.. )
i4mssy.png

Opublikowano

FPS'y spadają ponieważ ilość mocy procesora jest zredukowana aby się tak nie grzał. Po przegrzaniu (przeważnie 90-100C) wyłącza się automatycznie.

Zapobiegniesz tylko i wyłącznie temu po zmianie pasty, porządnemu oczyszczeniu wiatraka.

graphic.png
Opublikowano

FPS'y spadają ponieważ ilość mocy procesora jest zredukowana aby się tak nie grzał. Po przegrzaniu (przeważnie 90-100C) wyłącza się automatycznie.

Zapobiegniesz tylko i wyłącznie temu po zmianie pasty, porządnemu oczyszczeniu wiatraka.

czyli podkładka nic nie da?

Opublikowano

Dać da ale w.g mnie jeśli nie zmieniałeś pasty od początku oraz nie czyściłeś go od środka to raczej nie.

Polecam jeśli nie jest już na gwarancji oddać komuś kto się zna aby go porządnie oczyścił i paste zmienił.

graphic.png
Opublikowano

Wymień pastę, wyczyść go sprzężonym powietrzem od środka. To jest absolutna podstawa, bez tego i podstawka chłodząca za wiele Ci nie da.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...