Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

MackoG33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pewien problem dotyczący Serwera Minecraft 1.6.4. Gram wspólnie z kolegami. Błąd się pojawia i mam wielkie ściny jak gram na serwerze. Na singleplayer nie mam takiego problemu i gra mi działa płynnie.

Mój komputer:

Procesor: Intel Core 2 Duo E8200 @ 2.66GHz

Pamięć RAM: 4GB

Grafika: Geforce GTX 280

System: Windows 7 Professional

Ten błąd "[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?" wyskakuje w oknie z serwerem. Nie wiem jak to naprawić, proszę o pomoc!

Czytałem w jednym temacie: http://www.mpcforum.pl/topic/478214-warning-cant-keep-up-did-the-system-time-change-or-is-the-server-overloaded/

I zobaczyłem odpowiedź: "Najlepiej dać więcej RAM na serwer. Czyli w pliku bat uruchamiający serwer zmienić -Xms******** na -Xms1386M. Zależy ile masz pamięci RAM."

Ale nie wiem jak to zrobić! Prosze jeszcze raz o pomoc!

Pozdrawiam Serdecznie

Opublikowano

Serwer jest u ciebie na kompie, czy wykupiony na hostingu?

przeciez pisze ze u nuego. Co do tematu, bardzo mozliwe, ze ktos z twoich kumpli bawi sie komendami, lub zeobiliscie sobie fabryke przedmiotow ktora dropi na ziemie. Do tego tak jak zauwazyles, wypadalo by dac z 2gb ramu na serwer, czyli dokladnie albo 2048M albo 2G. Mozesz tez w serwer.properties zmienic render distance z 10 na 7. To rez troche poprawi

Opublikowano

Masz za słaby internet. I nie może uciągnąć tylu slotów :( (zrób tyle slotów ile potrzebujesz a nie ile się da :) )

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Używam normalnego serwera. Zapomniałem dodać, że internet mam 20mb/s z Netii. Slotów na serwerze jest 5. Dodam jeszcze, że serwer jest przez hamachi.

Opublikowano

Jak chcesz przydzielić więcej ramu dla serwera to musisz go uruchamiać za pomocą batch. Stwórz nowy dokument tekstowy i zapisz w nim to:

@ECHO OFF
echo Pozdrowionka 
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
java -Xmx2048M -Xms2048M -jar minecraft.jar
następnie zapisz jako .bat

WAŻNE, ŻEBY PLIK SERWERA BYŁ Z ROZSZERZENIEM .JAR ORAZ NAZYWAŁ SIĘ MINECRAFT

Ale raczej to nie pomoże. Zapewne im dłużej grasz to bardziej ram się zapycha i dlatego takie ściny masz.

Opublikowano

Dokument tekstowy ma się nazywać: "Minecraft.bat" tak? Czy jak? Zrobiłem dokument tekstowy wkleiłem to:

@ECHO OFF
echo
Pozdrowionka :D
SET BINDIR
=%~dp0
CD
/D "%BINDIR%"

Później nadałem nazwę dokumentu tekstowego "Minecraft.bat".

Tak to ma być?

Edit: 1634635.jpeg

Opublikowano

Masz za słaby internet. I nie może uciągnąć tylu slotów :( (zrób tyle slotów ile potrzebujesz a nie ile się da :) )

Człowieku, on ma system overloaded, to nie ma nic wspólnego z netem

Dokument tekstowy ma się nazywać: "Minecraft.bat" tak? Czy jak? Zrobiłem dokument tekstowy wkleiłem to:

@ECHO OFF

echo Pozdrowionka :D

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

Później nadałem nazwę dokumentu tekstowego "Minecraft.bat".

Tak to ma być?

Bat nazwij jak chcesz, ważne, by komenda odnosiła się do poprawnej nazwy serwera, czyt serwer.jar lub minecraft.jar. Ogołnie twoja_nazwa_serwera.jar

Opublikowano

Ściągnąłem ten plik serwerowy (1.6.4) zmieniłem nazwe w linki i pobrałem. Stworzyłem świat i co dalej? Robić to, co wyżej jest?

1634677.jpeg

Opublikowano

Ściągnąłem ten plik serwerowy (1.6.4) zmieniłem nazwe w linki i pobrałem. Stworzyłem świat i co dalej? Robić to, co wyżej jest?

1634677.jpeg

Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...