Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MineFox

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

IP: minecraft.jee.pl

WWW: minecraft.jee.pl

04j7.png (Przyszła edycja)

Typ serwera: RPG

IP: minecraft.jee.pl

Wersja: 1.8

Sloty: 50

Potwory: Tak

Zwierzęta: Tak

Nether: Tak

Premium: Nie

Whitelist: Nie

Niedługo kolejna edycja :) Do tego czasu jest wgrany czysty survival. Zrobię na nowo prezentację, gdy zostanie włączona nowa edycja. Do tego czasu zapraszam na survival

Zgodnie z regulaminem, wrzucam banner:

image.png

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

@odświeżam

Serwer chwilowo jest nieczynny, naprawiane są przede wszystkim bugi, lecz też lagi przy kopaniu (szczególnie minerałów).

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Ip nie działa mi.

Napisałem wyżej, że serwer jest chwilowo wyłączony z powodu naprawy błędów. A na ile wyłączony to nie wiem. Może za chwilę zostanie włączony, może później..

Naprawione, serwer włączony ^_^

Opublikowano

Napisy z 'CoolText', więc odstrasza.

Chcesz mi powiedzieć, że z powodu jednego napisu nie odwiedzisz serwera? Proponuję Ci, żebyś zastanowił się nad swoim postem, bo na razie to spam.

Opublikowano

Nieee, to niemożliwe...

Kto oglądał filmik na yt o najgorszym gównianym serwerze ten wie o co chodzi.

To było jakoś 6 edycji temu. Stwierdzam, że autor tego filmu cierpi na tak zwany "ból dupy" ;p

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Grałem na tym serwerze i nie polecił bym tego serwera największemu wrogowi. Wszystko będę oceniać w skali od 0-10

Administracja serwera- 1/10
Pluginy- 2/10

Serwer nie nadaje się do gry, poniżej przedstawione sytuacje, są argumentami tego zdania. Aktualnie znajdziemy wiele lepszych serwerów i naprawdę nie musimy znęcać się nad sobą grając na tym serwerze.

Zacznijmy od tego co jest koszmarem większości serwerów – administracja.

Co mógłbym o niej powiedzieć w tym przypadku, w mojej skali ten serwer by dostał... zaledwie 1.
Wszystko jest spowodowane niezwykła korupcją jaka panuje wśród administracji. Wszystko zaczyna się u podstawy najsilniejszej gildii, która to owa najsilniejsza gildia składa się z mieszanki graczy i administratorów(posiadających gma),ponad to , założyciel tej gildii ma być ponoć bratem H@. (Bardzo ciekawy początek, wiem...) Domyślamy się, że nie mogli sobie szczędzić udogodnień płynących z posiadania adminów w gildii(Byłem świadkiem jak jedna osoba chwaliła się ,że z ekwipunku jednej z osób z ich gildii wypadły 3 miecze 5/2 i 3 sety z Prot IV).
Wpływ ich był widoczny nie tylko w rzeczach, ale jak i podejściu do graczy z własnej gildii .Swego czasu przebywał u nich gracz o Nicku(Nie wymieniem) który był zwykłym złodziejem, co tu dużo mówić, okradał ludzi gdy się umawiali na wymiany. Wiedziałem ,że zachowuje się nie moralnie więc  nagrałem pewnego razu wymianę z nim frapsem. Gracz z ich gildii za złodziejstwo dostał najłagodniejszą z możliwych kar, Bana który nie trwał nawet całej doby(dla przykładu za niecenzuralne słowa mogą Cię banować nawet po 4-8h)
Dodatkowo co jest podstawą, admini teleportowali się/innych ludzi do mojej bazy, to pierwsze co wymieniłem mógłbym znieść to gdyby admini byli adminami, a nie graczami survival.
Nie ukrywam tego ,że w końcu doszło do dnia, gdzie gildia admińska za atakowała moją gildię, trudno ukryć to ,że w ataku uczestniczyli wszyscy dostępni admini(nawet Ci z poza gildii atakującej i oczywiści stali po stronie najeźdźców).
Przypadek? nie sądzę... w tym nieszczęsnym dniu ataku, próbny admin, który uczestniczył w ataku zaraz po zakończeniu najazdu dostał awans na admina.
Również do negatywnych stron administracji należy ich poczucie władzypróbny administrator...teraz to administrator nie jeden raz miał takie przypadki ,że wyrzucał ludzi z serweru umieszczając w powodzie: „Brak powodu”.

Pluginy, i nawet za to nie mogę ich pozytywnie ocenić, zyskują zaledwie 2 punkty.

Głównym powodem jest brak zabezpieczeń przed X Rayem (wielu cheaterów biega tam, co niektórzy z tym się nie ukrywają ale administracja nic z tego sobie nie robi)
Sztuczny nether- przekracza to moje pojęcie, jak można zepsuć coś co jest gotowe?! Wielki nether zamienili na klatkę może 200x200 gdzie nie było ani jednej brodawki, ani spawneru blazów, ale mimo wszystko niektóre osoby biegały z brodawkami, jak? – odsyłam do gildii admińskiej.
Enchant tak jak wyżej, dobry standardowy enchant do 30 poziomu zmienili na jakiś chłam , gdzie by zdobyć enchant rangi IV musiałeś zdobyć 90 poziomów, tak, a ranga V nie mogłeś dostać– odsyłam do gildii admińskiej.
Cuboidy, największa zmora, nie da się połączyć porządnego prawdziwego serwera survival + frakcje z cuboidami, w tamtejszych cenach za 200 golda możesz sobie zrobić gildie i claimować teren, jednak gildie możesz stracić.Za 150 golda kupisz sobie cuboida z flagami, którego nie stracisz, dodatkowo masz flagi na TNT i creepery, dzięki czemu Ci nie wysadzą domku i zaoszczędzisz 50 gola. Ale to nie koniec, wachlarz wyboru flag na cuboidy jest przeróżny , od takich gdzie masz PvP off, przez powstrzymywanie spawnu moobów, wyłączenie śniegu, aż po ustawienie, że na dany teren nikt oprócz Ciebie nie wejdzie. I przy takiej ofercie survival z frakcjami traci znaczenie na rzecz survival z cuboidami. Nie zapominajmy ,że „dla specjalnych osób” są ponad programowe cuboidy które są większe od tych standardowych możliwych do kupienia, kim są specjalne osoby? – odsyłam do gildii admińskiej.
Nie zapomnijmy o feralnym punkcie wymian, z którego może i nie da się wyjść z pomieszczenia, bo jeden z wymieniających stoi na płytce i póki nie dojdzie do wymiany nie zejdzie z płytek i nie wyjdziemy, za to alternatywą na ucieczkę bez strat z takiej kabiny jest wpisanie komendy teleportującej zaraz po tym jak dostaniemy co chcemy. Brak wyłączenia komendy /spawn lub /f home bądź /home w punkcie wymian jest karygodne.

Na koniec dodam ,że 80% adminów nie ma zielonego pojęcia co jest wgrane na serwerze.

Oczywiście, serwer ma swoje pozytywne strony ,ale przy tak miażdżących negatywnych aspektach nie ma sensu ich wymieniać.

Na koniec parę SS.

Tutaj widać jak admini i gracze uczestniczą w najeździe-widać kto lata.

k7z7.jpg

A tutaj mamy podłość administracji, ukazuje to "fakt" ,że ataku gmów na inne gildie to obowiązek.

9rvp.jpg

z1jz.jpg

Opublikowano

Grałem na tym serwerze i nie polecił bym tego serwera największemu wrogowi. Wszystko będę oceniać w skali od 0-10

Administracja serwera- 1/10

Pluginy- 2/10

Serwer nie nadaje się do gry, poniżej przedstawione sytuacje, są argumentami tego zdania. Aktualnie znajdziemy wiele lepszych serwerów i naprawdę nie musimy znęcać się nad sobą grając na tym serwerze.

Zacznijmy od tego co jest koszmarem większości serwerów – administracja.

Co mógłbym o niej powiedzieć w tym przypadku, w mojej skali ten serwer by dostał... zaledwie 1.

Wszystko jest spowodowane niezwykła korupcją jaka panuje wśród administracji. Wszystko zaczyna się u podstawy najsilniejszej gildii, która to owa najsilniejsza gildia składa się z mieszanki graczy i administratorów(posiadających gma),ponad to , założyciel tej gildii ma być ponoć bratem H@. (Bardzo ciekawy początek, wiem...) Domyślamy się, że nie mogli sobie szczędzić udogodnień płynących z posiadania adminów w gildii(Byłem świadkiem jak jedna osoba chwaliła się ,że z ekwipunku jednej z osób z ich gildii wypadły 3 miecze 5/2 i 3 sety z Prot IV).

Wpływ ich był widoczny nie tylko w rzeczach, ale jak i podejściu do graczy z własnej gildii .Swego czasu przebywał u nich gracz o Nicku(Nie wymieniem) który był zwykłym złodziejem, co tu dużo mówić, okradał ludzi gdy się umawiali na wymiany. Wiedziałem ,że zachowuje się nie moralnie więc  nagrałem pewnego razu wymianę z nim frapsem. Gracz z ich gildii za złodziejstwo dostał najłagodniejszą z możliwych kar, Bana który nie trwał nawet całej doby(dla przykładu za niecenzuralne słowa mogą Cię banować nawet po 4-8h)

Dodatkowo co jest podstawą, admini teleportowali się/innych ludzi do mojej bazy, to pierwsze co wymieniłem mógłbym znieść to gdyby admini byli adminami, a nie graczami survival.

Nie ukrywam tego ,że w końcu doszło do dnia, gdzie gildia admińska za atakowała moją gildię, trudno ukryć to ,że w ataku uczestniczyli wszyscy dostępni admini(nawet Ci z poza gildii atakującej i oczywiści stali po stronie najeźdźców).

Przypadek? nie sądzę... w tym nieszczęsnym dniu ataku, próbny admin, który uczestniczył w ataku zaraz po zakończeniu najazdu dostał awans na admina.

Również do negatywnych stron administracji należy ich poczucie władzypróbny administrator...teraz to administrator nie jeden raz miał takie przypadki ,że wyrzucał ludzi z serweru umieszczając w powodzie: „Brak powodu”.

Pluginy, i nawet za to nie mogę ich pozytywnie ocenić, zyskują zaledwie 2 punkty.

Głównym powodem jest brak zabezpieczeń przed X Rayem (wielu cheaterów biega tam, co niektórzy z tym się nie ukrywają ale administracja nic z tego sobie nie robi)

Sztuczny nether- przekracza to moje pojęcie, jak można zepsuć coś co jest gotowe?! Wielki nether zamienili na klatkę może 200x200 gdzie nie było ani jednej brodawki, ani spawneru blazów, ale mimo wszystko niektóre osoby biegały z brodawkami, jak? – odsyłam do gildii admińskiej.

Enchant tak jak wyżej, dobry standardowy enchant do 30 poziomu zmienili na jakiś chłam , gdzie by zdobyć enchant rangi IV musiałeś zdobyć 90 poziomów, tak, a ranga V nie mogłeś dostać– odsyłam do gildii admińskiej.

Cuboidy, największa zmora, nie da się połączyć porządnego prawdziwego serwera survival + frakcje z cuboidami, w tamtejszych cenach za 200 golda możesz sobie zrobić gildie i claimować teren, jednak gildie możesz stracić.Za 150 golda kupisz sobie cuboida z flagami, którego nie stracisz, dodatkowo masz flagi na TNT i creepery, dzięki czemu Ci nie wysadzą domku i zaoszczędzisz 50 gola. Ale to nie koniec, wachlarz wyboru flag na cuboidy jest przeróżny , od takich gdzie masz PvP off, przez powstrzymywanie spawnu moobów, wyłączenie śniegu, aż po ustawienie, że na dany teren nikt oprócz Ciebie nie wejdzie. I przy takiej ofercie survival z frakcjami traci znaczenie na rzecz survival z cuboidami. Nie zapominajmy ,że „dla specjalnych osób” są ponad programowe cuboidy które są większe od tych standardowych możliwych do kupienia, kim są specjalne osoby? – odsyłam do gildii admińskiej.

Nie zapomnijmy o feralnym punkcie wymian, z którego może i nie da się wyjść z pomieszczenia, bo jeden z wymieniających stoi na płytce i póki nie dojdzie do wymiany nie zejdzie z płytek i nie wyjdziemy, za to alternatywą na ucieczkę bez strat z takiej kabiny jest wpisanie komendy teleportującej zaraz po tym jak dostaniemy co chcemy. Brak wyłączenia komendy /spawn lub /f home bądź /home w punkcie wymian jest karygodne.

Na koniec dodam ,że 80% adminów nie ma zielonego pojęcia co jest wgrane na serwerze.

Oczywiście, serwer ma swoje pozytywne strony ,ale przy tak miażdżących negatywnych aspektach nie ma sensu ich wymieniać.

Na koniec parę SS.

Tutaj widać jak admini i gracze uczestniczą w najeździe-widać kto lata.

k7z7.jpg

A tutaj mamy podłość administracji, ukazuje to "fakt" ,że ataku gmów na inne gildie to obowiązek.

9rvp.jpg

z1jz.jpg

Zaczynamy:

Wszystko zaczyna się u podstawy najsilniejszej gildii, która to owa najsilniejsza gildia składa się z mieszanki graczy i administratorów(posiadających gma),ponad to , założyciel tej gildii ma być ponoć bratem H@. (Bardzo ciekawy początek, wiem...)

Wiedz, że admin to też człowiek. Wyobraź sobie, że jesteś na jego miejscu. A teraz uświadom sobie, że nie możesz grać z innymi, nic do budowy nie ma, a na serwerze musisz być codziennie Grać nie możesz. I teraz napisz, czy przez miesiąc nie znudziłoby Cię to.

Głównym powodem jest brak zabezpieczeń przed X Rayem (wielu cheaterów biega tam, co niektórzy z tym się nie ukrywają ale administracja nic z tego sobie nie robi)

Swego czasu był Anty XRay. Zgadzam się, że powinien być lecz to nie powód, by dawać 2 pkt.

Sztuczny nether- przekracza to moje pojęcie, jak można zepsuć coś co jest gotowe?! Wielki nether zamienili na klatkę może 200x200 gdzie nie było ani jednej brodawki, ani spawneru blazów, ale mimo wszystko niektóre osoby biegały z brodawkami, jak? – odsyłam do gildii admińskiej.

Może za bardzo obciąża serwer? Tego nie wiem. Co do brodawek to na święta było rozdawanie prezentów, w tym brodawki (5) i soul sand (1). Stąd one są, pytaj na chacie.

Enchant tak jak wyżej, dobry standardowy enchant do 30 poziomu zmienili na jakiś chłam , gdzie by zdobyć enchant rangi IV musiałeś zdobyć 90 poziomów, tak, a ranga V nie mogłeś dostać– odsyłam do gildii admińskiej

Po to jest taki a nie inny enchant, by nie było łatwo. To nie problem zrobić sobie ekwipunek Ochrona IV i miecz 5/2. Tutaj masz to utrudnione. I słusznie.

Cuboidy, największa zmora, nie da się połączyć porządnego prawdziwego serwera survival + frakcje z cuboidami, w tamtejszych cenach za 200 golda możesz sobie zrobić gildie i claimować teren, jednak gildie możesz stracić.Za 150 golda kupisz sobie cuboida z flagami, którego nie stracisz, dodatkowo masz flagi na TNT i creepery, dzięki czemu Ci nie wysadzą domku i zaoszczędzisz 50 gola. Ale to nie koniec, wachlarz wyboru flag na cuboidy jest przeróżny , od takich gdzie masz PvP off, przez powstrzymywanie spawnu moobów, wyłączenie śniegu, aż po ustawienie, że na dany teren nikt oprócz Ciebie nie wejdzie. I przy takiej ofercie survival z frakcjami traci znaczenie na rzecz survival z cuboidami. Nie zapominajmy ,że „dla specjalnych osób” są ponad programowe cuboidy które są większe od tych standardowych możliwych do kupienia, kim są specjalne osoby? – odsyłam do gildii admińskiej.

Jeśli ktoś chce pograć samemu, to może kupić cuboid. Co masz na myśli "dla specjalnych osób" i "ponad programowe cuboidy"? Każdy może mieć ten cuboid, wystarczy pomagać administracji i uzbierać 80 punktów. 

Nie zapomnijmy o feralnym punkcie wymian, z którego może i nie da się wyjść z pomieszczenia, bo jeden z wymieniających stoi na płytce i póki nie dojdzie do wymiany nie zejdzie z płytek i nie wyjdziemy, za to alternatywą na ucieczkę bez strat z takiej kabiny jest wpisanie komendy teleportującej zaraz po tym jak dostaniemy co chcemy. Brak wyłączenia komendy /spawn lub /f home bądź /home w punkcie wymian jest karygodne.

Z tym akurat się w pełni zgadzam.

Ale na serwerze wciąż grasz  :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@odświeżam

Kto mi skasował tagi z tematu?  <_< ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...