Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dobieranie przeciwników

xXInvictumXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema od pewnego czasu a dokładnie od przed ostatniej aktualizacji lol'a do gry dobiera mi strasznie słabych gracz

wcześniej bez problemu wygrywałem mecze a teraz od jakiś 30 meczy nic nie wygrałem -,- (nie liczą gier z botami)

i to nie jest kwestia czy gram rankeda czy zwykłe 5 vs 5 zawsze znajdzie się jakiś gracz który ma staty 0/20/0 albo od początku jest afk ...

Przykładowo jeszcze z 1 miesiąc temu

w histori gier na wszystkie wygrane miałem max 3 przegrane

teraz wszystko przegrywam ;/

możecie mi powiedzieć czym to jest spowodowane ?

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Pewnie masz słabego kolegę do duo albo masz strasznego nie farta.

Y.ou O.nly L.ive O.n-line.

YOLO

Opublikowano

Srebro IV
Jak dawniej wygrywalem a teraz przegrywam po parę meczy z rzędu to raczej nie wina moich umiejętności

@Dracoman Mam niby kolegę do gry duo ale jest strasznie huj*wy i siedzi w bronzie ;D

za wygraną dostaje +23 za przegraną -15 tak mniej więcej, więc raczej mmr słabego nie mam

Opublikowano

Dlatego ze grasz z kumplem ktory gra w bronzie

nie gram z nim cały czas a poza tym takich słabych ludzi dobiera mi też na normalach

Opublikowano

Wstawiam to co już wstawiłem do podobnego tematu (ostatni patch):

„Wyjaśnienie: jeżeli spędzisz w kolejce dużo czasu, system będzie mniej przykładał się do stworzenia idealnie zrównoważonego meczu. Jednakże występował rzadki błąd, który sprawiał, że gracze, którzy spędzili zbyt długi czas w kolejce, zaczynali wszystkich innych graczy, którzy czekali na dołączenie. W przypadku takiego zaciągniętego gracza, jeżeli mecz zostanie znaleziony szybko, dla naszego systemu oznacza to, że mecz będzie na porządnym poziomie. Jednakże co jakiś czas, nie działo się tak (ze względu na szerszy zakres poszukiwań), co mogło spowodować powstanie kiepskich wrażeń − naprawiliśmy już ten błąd.”

Naprawiono błąd, który sprawiał, że system dobierania przeciwników tworzył niezrównoważone mecze, gdy gracz spędzał długi czas w kolejce.

Po prostu według mnie przy naprawie tego błędu RIOT musiał coś za przeproszeniem spieprzyć, bo gołym okiem idzie zauważyć, że powstaje coraz więcej tematów tego typu.

Y.ou O.nly L.ive O.n-line.

YOLO

Opublikowano

Jeśli Ty grasz z jakimiś słabymi graczami to w przeciwnym teamie też musi być kilka osób które nie umieją grać.

Opublikowano

nie problem riotu tylko ludzi, a raczej ich umiejętności, które zostawiają wiele do życzenia. Od 3 dni mam tak, że swoją linię wygrywam, a reszta teamu to jakieś pajace, które grają gorzej od botów. dziwi mnie to, bo po meczu patrze, a tu po 200-300 winów, a ja 90 winów i 25 lvl. gram od 1,5 miesiąca i nie wiem jak można tak grać... co raz bardziej ludzie zniechęcają mnie do gry, a szkoda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...