Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer się wyłącza bez powodu.

MrKubixxxx

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem...

Od jakiegoś czasu mój komputer wyłączał się podczas uruchamiania bez powodu.

Na początku mi to bardzo nie przeszkadzało. Raz czy dwa go odpalałem i było dobrze.

Jednak potem było gorzej.

Musiałem go włączać tak z 10-20 razy.

Tydzień temu 2 godziny siedziałem i ciągle go odpalałem, jednak się nie udało.

Postanowiłem zrobić reinstall Windowsa XP.

Proces formatowania itd. poszedł sprawnie, jednak podczas instalacji komputer się wyłączył.

I moje pytanie: Czego to jest wina i jak to naprawić???

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra... Komputer pojechał już do naprawy, więc nie ma co już się zastanawiać co to było...

Dzięki za pomoc :)

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

Opublikowano

Tylko jest taki problem, bo nie mogę użyć żadnego programu do sprawdzania temperatury, ponieważ komputer wyłącza się podczas instalacji Windowsa.

76561198099384029.png

Opublikowano

Od biedy możesz pomacać radiator na płycie głównej, ewentualnie też na procesorze. Jeżeli będzie tak gorący że nie da rady utrzymać na nim palca to znaczy że jest źle. Zrób to zaraz po tym jak się komputer wyłączy, żeby nie było na mnie jak cie prąd kopnie :) Dodatkowo sprawdź czy wiatraczki się kręcą, ale przy instalacji systemu mało co się grzeje.

Opublikowano

Mam to samo Zasilacz ci pada Przegrzewa się albo może być płyta głowna cipset na niej sie przegrzewa Jeśli masz duży jakiś wentylator pokojowy odkreć o0budowe i włącz go niech chłodzi kompa I zobacz reakcje

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...