Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Nie mogę wejść na własny serwer Hamachi (bukkit).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Jak pewnie wiecie po tytule mam pewien dziwny problem, i proszę was o pomoc w jego rozwiązaniu. Zacznijmy od początku:

Od ponad 2 lat, bez trudu tworzyłem serwery hamachi. Ok. 1 tydzień temu ostatnio wchodziłem na mój serwer hamachi, na którym buduję różne mapy (serwer bukkit). Teraz przechodzimy do mojego problemu. Dzisiaj postanowiłem dokańczać moją mapkę no więc uruchamiam serwer - Wszystko jest OK, IP, pluginy załadowane, mody itp. Wyskakuje mi napis "Done", no więc wchodzę do minecrafta, i tu się zaczyna:

Na liście serwerów - mój serwer jest wskazany jako wyłączony (Can't reach server) pomimo tego, że ja go włączyłem z 10 razy sprawdzałem IP czy dobrze napisałem, i myślę, że nie ma żadnych błędów, a pomimo tego, że konsola jest włączona - serwer na liście jest wyłączony. Próbowałem nawet dołączyć z połączenia bezpośredniego, ale wszystko jest na tej zasadzie jakby serwer był WYŁĄCZONY!.

Wie ktoś może o co chodzi i czy spotkał się ktoś z podobnym problemem? Proszę o pomoc!

To dla mnie ważne.

Na koniec umieszczę wam screena, który ukazuję, że wszystko jest włączone..., a serwer w MC jest wyłączony.

dowodpng_nqsqwqs.png

Opublikowano

Jak ja zakładałem serwer zawsze łączyłem się przez IP lokalne ( 192.168.1.x )

Ponieważ mi IP Hamachi nie działało.

Opublikowano

Jak ja zakładałem serwer zawsze łączyłem się przez IP lokalne ( 192.168.1.x )

Ponieważ mi IP Hamachi nie działało.

No tak, ale ja moglem się łączyć z tego i z tego to dziwne, że nagle to nie działa. Przed chwilą zmieniłem IP serwera na moje lokalne prywatne, i nadal to samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...