Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niska ilość FPS przy nagrywaniu Frapsem

araszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Nie wiem czy piszę w dobrym dziale, bo w sumie tylko do minecrafta należy ten problem, w razie czego proszę o przeniesienie.

Chodzi o to, że w minecrafcie przy nagrywaniu Frapsem mam bardzo mało FPS. Ogólnie mam 300 FPS średnio, a przy nagrywaniu spada do 45 i ścina, że można ogólnie grać ale klepać itp. się nie da... Wydaję mi się też, że frapsa mam dobrze skonfigurowanego. Poniżej daje parametry komputera...

1387709275-U790603.jpg

dsa

Opublikowano

Zapamiętaj... Fraps strasznie ścina...

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

Opublikowano

Po 1. Mało miejsca na dysku co nie sprzyja nagrywaniu

Po 2. Nagrywać możesz również Bandicamem który wbrew pozorom nie jest najgorszy

Po 3. Komputer nie jest najgorszy skoro potrafi uciągnąć Bf'a 3 na High przy w miarę wysokich fps'ach

Myślę, że to tyle, powyłączaj sobie programu typu gg, skype, steam, origin oraz inne tego typu rzeczy. Możesz również uzyć programu

GBoost który jest lepszy od GameBoostera w patrząc pod względem funkcjonalności :)

OYViJFL.png

Opublikowano

Żeby nagrywać Frapsem musisz mieć dobrego kompa, jest wymagający i ścina.

Zapraszam na craftzone. IP:  s7.crafthost.pl:27169

Opublikowano

Polecam wyłączyć synchronizacje pionową oraz zmienić program do nagrywnia, lub przypisać MC więcej ramu. :D

Postal, Ghost Master, Rayman... TO BYŁY GRY!

Opublikowano

Nie patrząc na inne posty. Fraps, jest dobrym programem chyba najlepszym, tylko to jest jego jedyny problem sam z siebie dużo wymaga a by nagrywać z minecraft'a lub z innej zintegrowanej gry musiał byś mieć minimum dobry procesor najlepiej i5 i3 dużo miejsca na dysku, nagrania z frapsa potrafią ważyć do 50 gb. Karta graficzna akurat tutaj jest spoko, wystarczy ale do innych parametrów by nie pasowała. Na tego kompa polecam Actiona i może MSI Afterbuner - czy jak mu tam. Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Fraps dużo wymaga od komputera on z reguły będzie nagrywał max w 60 fps i to przy najlepszym komputerze. Najlepiej jak koledzy mówią Mirlis Action oraz ew. DXTory :)

Opublikowano

Fraps dużo wymaga od komputera on z reguły będzie nagrywał max w 60 fps i to przy najlepszym komputerze. Najlepiej jak koledzy mówią Mirlis Action oraz ew. DXTory :)

Filmy w 60 fpsach z Minecrafta są płynne

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...