Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Logowanie na serwer postawiony na VPSie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Posiadam serwer VPS na exone. Skonfigurowałem serwer, wgrałem pliki serwerowe Schittset, uruchamiają się poprawnie, w syserr czysto i gdy próbuje się zalogować, ciągle wyświetla się "Zostaniesz połączony z serwerem" i tak mogę czekać wieki. Próbowałem się logować na wielu klientach m.in. na kliencie metin2.pl z 2011r. (Metin2_pl_20111216, przez wgranie logininfo.py do folderu) i wszędzie ten sam problem. Proszę o pomoc.

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

A kliencie metin2.pl z 2011 nie potrafie zmienić.

Pong testtesttesttest. Ale na innych klientach zmieniałem i ten sam problem był.

Opublikowano

W game jest testtesttesttest. To w takim razie na jaki mam zmienić? Byle jaki?

Opublikowano

A w kliencie nic nie ruszać? ;o

@edit

Dalej nic...

Albo może jest jakiś klient na którym MUSI mi działać logowanie?

Teraz próbuję na 3 różnych klientach i sam nie jestem pewien czy są dobre.

Najgorsze jest to, że nie wiem gdzie leży problem...

Opublikowano

odświeżam temat, bo zniknął na drugiej stronie

Opublikowano

Zmieniłem pong w game na serwerze, w kliencie nic nie ruszałem jak mówiłeś.

Jak to zrobić?

Opublikowano

6qWUgpm.png

@edit

A na pewno na serwerze tylko tutaj mam zmienić ten pong? Ten plik? ~/rw3/share/game

@edit2

Zamieniłem te pongi testtesttesttest na 1234abcd5678efgh i dalej ten sam problem...

Opublikowano

Masz antywirusa ? jeśli tak to jakiego?

Masz włączoną zaporę sieciową ? jeśli tak to ją wyłącz proszę.

Router czy iplus?

I jak odpalasz serwa? proszę napisz mi wszystko od momentu zalogowania się do roota na VPSie.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Avasta, ale on się nie "wpierdziela", że tak powiem, nawet jakby to go wyłączam, zapora jest włączona, ale nie blokuje klienta.

Router.

W kliencie jak wpisze inne IP (wymyślone) to wyskakuje błąd podczas łączenia, a gdy wpisuje moje do włączonego serwera to ciągle zostaniesz połączony z serwerem.

Loguje się do roota normalnie, przechodzę do folderu z plikami i uruchamiam skrypt start.sh.

Na serwerze:

-aktualne porty

-zainstalowane mysql, skonfigurowane oraz dodane do autostartu (i normalnie się mogę łączyć przez navicat)

-zainstalowane apache, php

-zainstalowane jeszcze autossh i 7zip.

Tyle.

Opublikowano

okej dziękuje. Em wyłącz w antywirku skanowanie plików dll i bibliotek bo to trzeba osobno odznaczyć i to będzie w ustawieniach i będzie "ochrona plików w czasie rzeczywistym" i tam będzie po prawej na dole na środku bardziej do odznaczania te właśnie opcje i potem opcje zaawansowane, a możesz mieć jeszcze to w ustawieniach skanowania jakby co.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nic to nie dało.

I jakbym zrobił serwer to każdy musiałby tak robić? Nie wydaje mi się, żeby problem leżał w antywirusie tylko w kliencie.

Opublikowano

Hm, podaj mi proszę IP serwa, porty ale na PW ok? ja to sprawdzę i zobaczymy czy wina w kliencie czy na serwie :)

Jeżeli mi nie zadziała to wina będzie w 99% serwa i wtedy pokminię nad problemem :P co do antywirków tak każdy tak robi, inni tak nie robią bo mają konto administratora ograniczone no ale to inna bajka, dużo tłumaczenia a jeszcze zleciały by się tu boty i hejtowały by moje wypowiedzi więc szkoda mi czasu na to tylko wolę Ci pomóc :)

Więc poproszę na PW przypominam.

----------------------------

Edit:

Autor mi podał o to co poprosiłem i ja się normalnie zalogowałem i no pomogę dalej o ile autor tematu się zgodzi na to co mu napisałem na gg, zatem dałem info dla każdego.

Pozdrawiam.

Opublikowano

To wina klienta, którego posiadam. Mógłby mi ktoś podać jakiegoś "chudego" klienta pod pliki schittseta? Takiego czystego do edycji. Albo powie jak zedytować klienta metin2.pl z 2011r. Byłbym bardzo wdzięczny, bo jak widzicie już 3 dzień próbuję się zalogować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...