Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chodzę aktualnie do 3 gimbazjum i po ten szkole chciałbym pójść do technikum informatycznego.

Z zakresu informatyki z tego co widzę, to mam wiedze z technikum prawie w całości (patrząc na to jaką wiedze szkoły oferują po ukończeniu jej). Z fizyki słabo, ponieważ nauczyciel do dupy, ale gdy trzeba cos tam ogarnę. Z matematyką nie mam problemów. Nauczycielka gdy czegoś nas uczy, zwracam jej uwagę, ponieważ robi błędy czasami :)

Mieszkam w Makowie Mazowieckim i tu rodzi się pytanie. Do jakieś bliskiej szkoły najlepiej pójść?

Czy szkoły te różnią się bardzo? Czy sobie poradzę z tą fizyką?

Może ktoś jest z moich okolic i podpowie mi coś ?:)

A jeśli nie to jakieś rady jak szukać "dobrej" szkoły.

Opublikowano

teraz do informatyka nie ma co się wybierać jest ich za dużo trudno z robotą .

To że rozumiałeś matematykę w gimnazjum to nie znaczy że dasz radę w technikum , to jest w ogóle wielka przepaść z materiałem . Nie pouczysz się przed spr 100% jedynkę masz , w gimnazjum żeby 5 miec nie trzeba było nawet zadań robić . Z fizyką podobnie , i jak się nie mylę to kierunki techniczne chyba mają fizykę rozszerzona , ja tak mam , a jak tak u was to ja nie wiem . Będą dni otwarte to jedziesz i sie pytasz /

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Z informatyką dałbym radę w 100%. Umiem w części C++, Jave coś tam łyknąłem, no i php trochę.

Z nauką to już myślę, że bym się przyłożył i ogarnął materiał. Nie potrzebuje dużo czasu, aby się nauczyć.

Opublikowano

Jeśli chodzi o fizykę to nie masz tak jak w gimnazjum ze fiza jest przez 4 lata :)

Także spokojnie ;) Matematyka w technikum jest taka że suma sumarum na końcu i tak nikt nie ogarnia,

ja mam taką klasie geniuszy, którzy ciągną byle do dwójki tak jak ja :D

Zapewne na lekcjach zawodowych będziecie robić to co w gimnazjum, czyli nic,

to z resztą zależy od szkoły, my akurat nie mamy żadnej praktyki jeżeli chodzi o budowę kompa,

ale mamy za to zajęcia w office'u.

Ogółem kierunek polecam, aczkolwiek że tak powiem cudów bym się nie spodziewał.

edit.

Jeżeli chodzi o kodowanie to tylko wiedza C++ ci się przyda :)

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Chciałbym być programistą. Podobno do game devu łapią teraz, ale ja zanim skończę technikum to zapewne już nie będzie, ale może będą inne firmy przyjmować :)

Opublikowano

Na programistów zawsze będzie popyt, trochę słabiej serwisant choć nadal na topie w szczególności jak się te wszystkie kursy zrobi.

Opublikowano

Pocieszę Cię, informatycy nie mają rozszerzonej fizyki- a informatykę, bynajmniej u nas w szkole. Jak się wybierasz na informatyka, licząc, że w szkole coś się nauczysz - mylisz się, niezależnie jaka szkoła i tak wszystko zależy od ciebie i własnych chęci.

Matma, matma, matma ... Bez niej nic nie zrobisz w technikum, a co dopiero na informatyku.

PS. widziałem twój temat na elektrodzie, dobrze, że tam też się pojawiasz, gdyż od elektroniki programowalnej/ogólnie elektroniki do informatyki malutki kroczek

powodzenia

Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
~ Albert Einstein

Opublikowano

Pocieszę Cię, informatycy nie mają rozszerzonej fizyki- a informatykę, bynajmniej u nas w szkole. Jak się wybierasz na informatyka, licząc, że w szkole coś się nauczysz - mylisz się, niezależnie jaka szkoła i tak wszystko zależy od ciebie i własnych chęci.

Matma, matma, matma ... Bez niej nic nie zrobisz w technikum, a co dopiero na informatyku.

PS. widziałem twój temat na elektrodzie, dobrze, że tam też się pojawiasz, gdyż od elektroniki programowalnej/ogólnie elektroniki do informatyki malutki kroczek

powodzenia

Bynajmniej to nie przynajmniej tępa istoto. Programista bez znajomości zasad fizyki to nie programista.

Opublikowano

@xDeStRuCtx

Nie wiem co jest z Tobą źle, ale na prawdę to zachowanie było nie na miejscu.

Co do fizyki, chłopcze, mam codziennie styczność z 2 klasami informatyków, więc wiem, jaka jest ich podstawa programowa. Programowanie to na prawdę ogólnie powiedziane, wystarczy logicznie myśleć, no chyba że tworzy się symulacje lub jakieś pseudo gry z prawdziwą fizyką. Bardziej bym tu widział elektronikę, a nie fizykę.

Dalej popieram swoją wypowiedź, że w szkole się niczego nie nauczysz, musisz mieć własne chęci i materiały.

Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
~ Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...