Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tiger I

AquaZzPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,chciałbym Was się zapytać o wasze opinie na temat Tiger'a I,jak na razie nie odblokowałem działa,ale gra mi się na prawdę koszmarnie.
Tigerem na pewno nie będzie łatwo,ale wogóle da się nim jako tako grać?

Opublikowano

Tiger to jeden z najgorszych, jeśli nie najgorszy pojazd tego poziomu. Wszystko w niego wchodzi, topowe działo... Porażka. Nie ma on żadnych dużych zalet, po za tym kim był w czasie 2 wojny.

Kiedyś widziałem podobny temat, na oficjalu i było tam dużo mądrych rzeczy ;p

Tiger w rzeczywistości nie walczył z isem czy T32 tylko z 5 tierowymi T-34...

Teraz dajcie się wyspać ;p Dobranoc!

Opublikowano

@Juri jeżeli Tiger I jest dla Ciebie porażką to naprawdę trzeba chyba wrócić na I tiery. Dobrze prowadzony jest zabójczym snajperem a i w pierwszej linii radzi sobie nie aż tak strasznie. Trzeba pamiętać że pancerza nie ma ale ma za to świetne działo, które nie powala alfa DMG lecz dzięki celności i penetracjii może stawić czoła przeciwnikom o 2 tiery wyżej.

Powiesz zapewne że nie ma żadnych szans z innymi HT VII tieru lecz jest to nieprawda ;]

Grać nim trzeba z 2 linii wykorzystując dobry ROF i świetną celność oraz penetrację.

Opublikowano

Tygrys ma bardzo dobre działo co daje sobie świetnie rade z ósmymi tierami.

Tak jak kolega wyżej powiedział powinno się nim walczyć w drugiej linii.

Opublikowano

Tego czołgu nie mam i kupować nie zamierzam. Zwróćcie uwagę, że w czasie wojny, walczono nim w 1 linii :) No ale to WoT.

Bez porównania to jeden z najgorszych HT tego tieru, jak ktoś chce się kłócić zapraszam na treningówkę. Sprzedałem is'a ;p

Każdy ma swoje gusta, ja zdecydowanie wole czołg z nie najgorszym pancerzem oraz dobrym działem (Teraz gram is-8 i jest świetnie)

Penetracje można nadrobić umiejętnościami, a RoF obrażeniami

Opublikowano

Tego czołgu nie mam i kupować nie zamierzam. Zwróćcie uwagę, że w czasie wojny, walczono nim w 1 linii :) No ale to WoT.

Bez porównania to jeden z najgorszych HT tego tieru, jak ktoś chce się kłócić zapraszam na treningówkę. Sprzedałem is'a ;p

Każdy ma swoje gusta, ja zdecydowanie wole czołg z nie najgorszym pancerzem oraz dobrym działem (Teraz gram is-8 i jest świetnie)

Nie porównuj wojen z wotem ....

@top Na początku będzie ci trochę ciężko, aż do wymaksowania, potem w gre wchodzi tylko kampienie i bawienie się w snajpera ; )

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Nie sądzę. Miałem IS-a i mam Tigera. Po buffie tigera topowe działko wymiata.

I rzeczywiście, jeżeli nie potrafisz tym czołgiem zrobić dobrego wyniku to wracaj na 1-ki.

Nie będę wyzywał na pojedynek, bo zwycięstwo pojedynku zależy od mapy, sytuacji i i ilości hp.

JEŻELI CZEGOŚ NIE MASZ, TO NIE WAŻ SIĘ KRYTYKOWAĆ CZEGOŚ CZYM NAWET NIE GRAŁEŚ.

@Edit:

Chcesz argumentu ?

Tiger: DMP=2150dmg

IS: DPM=1900dmg

Większy dmg na minutę i większa szansa na zadanie jego, ponieważ mamy większą penetrację.

Uwierz, naprawdę nie chcesz wyjechać pod lufę tego czołgu.

x

Opublikowano

tiger I to jest moim zdaniem najlepszym czołgiem 7 t w grze tylko trzeba potrafic go wykorzystac. Hmmm... Wszysztko w niego wchodzi? Nie sondze skoro tak piszesz to ja już podejrzewam że jestes pomidorkiem albo ledwo co wyszedłes na pomarancze ^^ ja w ciagu 1 bitwy potrafie nim zrobic nawet 6k dmg i miec 9k potencjalnych otrzymanych obrażen poprostu trzeba potrafic katowac. Wiadomo na poczatku cieżko bd ci sie nim grac jak jest stocowy ale po odblokowaniu długiej 8.8 miażdzy :)

Opublikowano

tiger I to jest moim zdaniem najlepszym czołgiem 7 t w grze tylko trzeba potrafic go wykorzystac. Hmmm... Wszysztko w niego wchodzi? Nie sondze skoro tak piszesz to ja już podejrzewam że jestes pomidorkiem albo ledwo co wyszedłes na pomarancze ^^ ja w ciagu 1 bitwy potrafie nim zrobic nawet 6k dmg i miec 9k potencjalnych otrzymanych obrażen poprostu trzeba potrafic katowac. Wiadomo na poczatku cieżko bd ci sie nim grac jak jest stocowy ale po odblokowaniu długiej 8.8 miażdzy :)

9k przyjętych na tigerze? Chyba na trenigówce z 4 tierami, które strzelają tak żeby nie przebić. Nigdy, gdy do niego strzeliłem, nie było dingów. Jeśli czołg do snajpienia? Camo ma nie za wiele...

Jak go lubicie, to nim grajcie, ale Twój post mnie całkowicie rozwalił. Co może jeszcze 16 fragów miałeś? Do tego ta "wyjontkowa" ortografia.

Z pomidorami mam tyle wspólnego, że do nich strzelam. Koniec!

Zamykam, ponieważ rodzi się spam i powielanie odpowiedzi oraz wszystko zostało wyjaśnione. Jak chcecie nim grać, to grajcie, przynajmniej będę miał do czego strzelać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...