Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Co z tym forum.

Mefjux360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem w jakim dziale mam to napisac lecz chciałbym wyrazić swoją opinię.

Jeśli już macie te reklamy, macie +7k osób odwiedzających mpc to postaralibyście się

minimalnie i kupili jakąś normalną maszyne a nie.. Forum to chyba nie wiem na jakimś pc

stoi, bo co chwile albo błąd albo sie pali jak sie nie pali to 502 trzeba laczkami gasić pc bo sie pali

ludzie.. Jakiś szacunek do tych osob które tutaj wchodza, ani przeglądac forum ani nic. Wiem że jakiś

mod to pewnie usunie lecz mam nadzieje że jakaś wyższa ranga to przeczyta.

Pozdrawiam, Wesołych świąt.

Opublikowano

Możesz się dorzucić, fundusze pewnie będą mile widziane :). Z perspektywy szarego użytkownika wygląda to troche inaczej niż u administratora i uwierz mi, nikt nie robi tego na złość :). To poprostu kosztuje, MPC nie ma jakiś potężnych sponsorów i wszystko opłacane jest z kieszeni kokosza, ewentualnie czasami z funduszy teamu moderacyjnego, kiedy jest taka potrzeba. A forum i tak działa nieporównywalnie płynniej niż rok temu, więc nie ma co się martwić :P.

Opublikowano

W sumie tak, ale macie reklamy. Reklamy nie są tanie na opłacenie starcza ? Znajdźcie sponsorów nie wiem co kolwiek, ale pomyślcie o tym

Opublikowano

Chcesz pomóc - klikaj w reklamy. Ze sponsorem to łatwiej powiedzieć niż zrobić, mpc nie było nigdy nastawione na komerchę a tym bardziej nie chciało żerować na użytkownikach i ich pieniądzach. Jest zdrowy układ kosztem chwilowych przerw w działaniu forum, jak dla mnie nic wielkiego :P.

Opublikowano

Mają sponsorów, masę reklam, ale żeby 7-10k ludzi ogarnąć jest problem. Oni o tym wiedzą. (nic z tym nie robią)

Opublikowano

Mają sponsorów, masę reklam, ale żeby 7-10k ludzi ogarnąć jest problem. Oni o tym wiedzą. (nic z tym nie robią)

Bez urazy, ale jesteś tylko kidmodem i nie masz bladego pojęcia jak to fukcjonuje. W dodatku nie ma to jak srać do własnego gniazda.

Opublikowano

Bez urazy, ale jesteś tylko kidmodem i nie masz bladego pojęcia jak to fukcjonuje. W dodatku nie ma to jak srać do własnego gniazda.

Ciebie nie denerwują te ciągłe błędy? Bo wszystkich tak -_-

Opublikowano

Ale nie mówie, że nie mają prawa was denerować. Forum jest dla uzytkowników i oczywiście błędy im przeszkadzają, a co za tym idzie - technicy mają za zadanie zwalczanie tego problemu. Tylko wydaje się wam, że to takie proste, ale czasami jest ciężko opłacić nawet bieżący serwer, a co dopiero przerzucić się na mocniejszą maszynę.

Co do pytania - wchodzę rzadko, więc jakoś tego nie odczuwam.

Opublikowano

Ale nie mówie, że nie mają prawa was denerować. Forum jest dla uzytkowników i oczywiście błędy im przeszkadzają, a co za tym idzie - technicy mają za zadanie zwalczanie tego problemu. Tylko wydaje się wam, że to takie proste, ale czasami jest ciężko opłacić nawet bieżący serwer, a co dopiero przerzucić się na mocniejszą maszynę.

Co do pytania - wchodzę rzadko, więc jakoś tego nie odczuwam.

Trochę nieciekawie to zabrzmiało: "Wchodzę rzadko, więc tego nie odczuwam". Przecież wszyscy możemy rzadko wchodzić i rzadziej trafiać na przeciążenia, ale na forum chodzi o to, żeby ruch był większy. Przecież zależy wam na dużej liczbie użytkowników, więc "wchodzę rzadko, więc tego nie odczuwam" to nie jest tekst, który mógłby coś pomóc. Ja wchodzę na forum często i mimo, że jest świetne przeciążenia trochę psują frajdę z bycia aktywnym użytkownikiem na forum.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Możesz się dorzucić, fundusze pewnie będą mile widziane :). Z perspektywy szarego użytkownika wygląda to troche inaczej niż u administratora i uwierz mi, nikt nie robi tego na złość :). To poprostu kosztuje, MPC nie ma jakiś potężnych sponsorów i wszystko opłacane jest z kieszeni kokosza, ewentualnie czasami z funduszy teamu moderacyjnego, kiedy jest taka potrzeba. A forum i tak działa nieporównywalnie płynniej niż rok temu, więc nie ma co się martwić :P.

Lecz jak? Nigdy nie widziałem żadnego napisu wspomóż mpc, czy coś takiego...

Opublikowano

Gość pytał mnie, czy mi przeszkadzają usterki to powiedziałem, że nie bo rzadko wchodzę, ale zwykłego usera mogą denerować :P. @up jeżeli chcesz pomóc to klikaj reklamy.

Opublikowano

Gość pytał mnie, czy mi przeszkadzają usterki to powiedziałem, że nie bo rzadko wchodzę, ale zwykłego usera mogą denerować :P. @up jeżeli chcesz pomóc to klikaj reklamy.

Ile razy trzeba kliknąć na pozbycie się kłopotów technicznych? Nie możecie urządzić jakiś dobrowolnych wpłat?

Taka opcja byłaby łatwiejsza. Przecież to, że forum ma dobrowolne wpłaty nie oznacza, że nie jest darmowe.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No właśnie nie, bo mpc w założeniu nie chce żerować na pieniądzach użytkowników i być niezależne. To nie moja idea tylko administracji, więc nie chce tego powtarzać.

Opublikowano

Sorry, ale użytkownik raczej nie jest poszkodowany tym, że wpłaca z własnej woli pieniądze na forum. Przecież nie musi.

Czy to jest żerowanie na użytkowniku? Raczej nie, ale to już opinia administracji.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mnie też denerwują błędy.Dzisiaj chciałem zrobić jakiś TuT niestety nie mogłem upladować obrazków bo był błąd więc zrezygnowałem z pisania tuta.

Często wyskakuje mi ze serwer jest przeciążony ale gdyby administracja mogła to by pewnie już coś z tym zrobiła, niektórzy oczekują ze jak jest strasznie dużo osób na forum to musi być strasznie dużo funduszy i maszyna bez żądnych lagów.Ale raczej jest tak ze im więcej osób tym bardziej przeciążona maszyna...

49yxrs.png

Opublikowano

Chcesz pomóc - klikaj w reklamy. Ze sponsorem to łatwiej powiedzieć niż zrobić, mpc nie było nigdy nastawione na komerchę a tym bardziej nie chciało żerować na użytkownikach i ich pieniądzach. Jest zdrowy układ kosztem chwilowych przerw w działaniu forum, jak dla mnie nic wielkiego :P.

Przerwa około godziny 3 w nocy, przyzwyczaiłem się, można się wściekać ale to nie jest tania rzecz, forum na 25 osób online w ip.board kosztuje 30$ miesięcznie, więc mpc jest naprawde kosztowne skoro siedzi na nim po 5k i więcej osób naraz w "godzinach szczytu"

Opublikowano

Jak ci się nie podoba to zmień forum - a nie robisz problemy.

Do innych też to kieruje. MPC to tylko forum, jak cie denerwuje to nie wchodź 1 szary użytkownik mniej nie ma wpływu na mpc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no właśnie trzeba kupić tylko skąd na to pieniądze wziąść :)

@ porównaj maszyny na porządny serwer metin2 to coś wgranicach tej samej sumy 2 razy większej :) przy 2 k graczy online na serwerze a 5k użytkowników mpc na forum online .... :D

Ipb to bardzo dobry skrypt pod mpc forum tylko z byt szybko się przeciąża :)

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Wyłączyć powiadomienia na email, i zostawić nieszkodliwe reklamy, im będzie mniej, tym więcej użytkowników wyłączy adblocka.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...