Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] RAM

TwojKlopsPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mam kosteczkę 2GB 800MHz i w poniedziałek będę miał HyperX 4GB Black 1600MHz i teraz pytanie, czy włożyć obie i HyperX straci na taktowaniu ale na pamięci zyska czy wkładać samego HyperX'a?

Opublikowano

Podaj model płyty głównej i napisz też jakie to są pamięci czy DDR2 czy DDR3. Bo DDR2 nie pasuje do DDR3, tak samo na odwrót.

A używając pamięci o różnych częstotliwościach płyta ustawi tą częstotliwość najwolniejszej pamięci.

Opublikowano

Podaj model płyty głównej i napisz też jakie to są pamięci czy DDR2 czy DDR3. Bo DDR2 nie pasuje do DDR3, tak samo na odwrót.

A używając pamięci o różnych częstotliwościach płyta ustawi tą częstotliwość najwolniejszej pamięci.

Asrock N68C- S UCC i wszystko DDR3, tak wiem i nie wiem co bardziej się opłaca zrobić.. po weekendzie zamawiam http://allegro.pl/asrock-960gc-gs-fx-am2-am3-am3-ddr2-ddr3-szybko-i3806586989.html

Opublikowano

akurat ta płyta ma 2x DDR2 i 2x DDR3 , jaką w końcu masz tą pamięć ?!!

na 100 % to DDR2 i po kupieniu DDR3 nie będą współpracowały pamięci z sobą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

akurat ta płyta ma 2x DDR2 i 2x DDR3 , jaką w końcu masz tą pamięć ?!!

na 100 % to DDR2 i po kupieniu DDR3 nie będą współpracowały pamięci z sobą

No mówię że PAMIĘĆ JEST DDR3 ! OBIE KOŚCI !

Opublikowano

Jak napisał Modelar, będziesz miał ustawione taktowanie słabszej pamięci, czyli tej której masz teraz. Jak włożysz nową to będziesz miał taktowanie 800Mhz. Włożyłbym jedną 4 gb (ta co przyjdzie) a w przyszłości dokupił drugą taką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...