Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze skryptem na wyświetlanie koło nicku prefixu.

Hari10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Gdy wgrałem plugin PermissionsEx i skonfigurowałem to koło nicku nie wyświetla mi się prefix. A nie chcem używać pluginu Essential itd, ponieważ mam bardzo podobny skrypt na te komendy co zawiera Essential. Czy da rade napisać skrypt, aby kolo nicku wyświetlał się prefix ?

Opublikowano

Przykład:

set the player's display name to "<red>[HeadAdmin]<gold>%name of player%"

Zrobi coś takiego
[HeadAdmin]NazwaGracza

Od razu daję kod na zmianę w tabliście

set the player's tablist name to "<green>%name of player%"
  • 1 rok później...
Opublikowano

Nie musisz używać skryptu do wyświetlania prefiksów... Też miałem taki problem że prefiksy z pexa mi się nie wyświetlały wgraj inną wersję pexa i essentialsa jeśli go używasz to mi pomogło.

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano
Witam! Gdy wgrałem plugin PermissionsEx i skonfigurowałem to koło nicku nie wyświetla mi się prefix. A nie chcem używać pluginu Essential itd, ponieważ mam bardzo podobny skrypt na te komendy co zawiera Essential. Czy da rade napisać skrypt, aby kolo nicku wyświetlał się prefix ?

Ogólnie plugin Essentials jest jednym z podstawowych pluginów... Więc nie wiem jak to chcesz zrobić, no ale:

Jeśli chodzi o prefix to za to odpowiada PermissionsEx nie essentials, w Essentials Chat możesz ustawić resztę formatu danej grupy, ale powinno pomóc wgranie Essentialsa i nowego Pex'a pod wersję, na której masz serwer.

50 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 / 450 / 500 / 550 / 600 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano

Ale wy jesteście typek chce tak, to dajcie mu tak, a jeśli nie potraficie to nie piszcie bezsensownie komentarzy (bez urazy...)

Rób to tym kodem dopisz od samego dołu albo w innym skrypcie to zapisz (ja to zrobiłem tabami - nie wiem czym jest robiony ten skrypt na essentials więc dlatego)

on chat:
	if player is op:
		stop
	else:
		if player has permission "ranga.gracz":
			send "&7[&eGracz&7]%player%: %message%" to all players
		if player has permission "ranga.vip":
			send "................................" to all players

mam nadzieje, ze wiesz oco chodzi, tylko rangą które mają "*" pododawaj permissie przeciwne czyli np:

- -ranga.gracz

- -ranga.vip

i tak dalej

I

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...