Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Tibiaauto

lupa124

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,pobrałem tibie auto pod, tibie 10.31 i przy instalacji wyskoczył mi błąd ''Installer could find python24.dll Visit''

sam zainstalowałem pythona z innego źródła

wrzuciłem plik python24.dll do windows32 ale nadal to samo

co zrobić ??? :angry:

Opublikowano

Dzięki zainstalowałem... ale znów mam problemy bo moja tibia auto nie widzi mojej postaci jest napisane ''unknown''

Opublikowano

A moja widzi postać, lecz gdy ją wybiore i nacisnę ok, to nic się już nie pojawia. A tibiaauto w procesach jest widoczna. Jakieś pomysły? Python w folderze tibii auto, zgodność ustawiona, uruchamiam jako administrator.

Opublikowano

A moja widzi postać, lecz gdy ją wybiore i nacisnę ok, to nic się już nie pojawia. A tibiaauto w procesach jest widoczna. Jakieś pomysły? Python w folderze tibii auto, zgodność ustawiona, uruchamiam jako administrator.

po co zgodność ustawiać wystarczy jako administrator

jaki masz system pewnie windows 8?

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Mam windows 7.

no to tak najpierw spróbuj oczywiście odinstalować tibiaauto, zainstaluj pythona z drugiego posta i tibiaauto. sprawdź czy działa wszystko.

no i jeszcze możesz to sprawdzić

http://www.mpcforum.pl/topic/505256-tibiaauto-blad-unknown-character-oraz-tibia-version-mismatch-fix/#entry3594771

chociaz wątpię żeby to coś dało, ale spróbować nie zaszkodzi.

a sprawdź jeszcze czy jest ikonka ta w trayu

Opublikowano

I dobrze jest tak, że mam folder tibii, w nim folder auto i w folderze tibii auto jeszcze pythona? Wolę się upewnić :P

z tego co wiem to tibiaauto instaluje się do folderu głównego folderu tibii.

python tam gdzie ta zainstalowane, ewentualiue windows32

i edytuj posty :P

Opublikowano

Czyli znalazłem przyczynę. Dzięki. Ale pojawił się następny problem. Nie mogę zainstalować tibii auto, do folderu głównego tibii, bo nie wykrywa tibii.exe. Tibie auto chce zainstalować na ots. Dlatego zmieniłem nazwę klienta, na Tibia. Jakieś pomysły? :)

Opublikowano

Czyli znalazłem przyczynę. Dzięki. Ale pojawił się następny problem. Nie mogę zainstalować tibii auto, do folderu głównego tibii, bo nie wykrywa tibii.exe. Tibie auto chce zainstalować na ots. Dlatego zmieniłem nazwę klienta, na Tibia. Jakieś pomysły? :)

jak zmieniłeś nazwę na Tibia.exe to powinno pójść

sprawdź jeszcze czy masz pliki w tym folderze otsa takie jak tibia.dat, tibia.spr itd

jak nie to spróbuj skopiować z normalnej tibii może pójdzie chociaż nie wiem ;/

Opublikowano

Próbowałem, nie działa niestety ;/ Jeśli skopiuje inne pliki, to nie mogę się zalogować, bo pisze, że mam za starego klienta..

znalazłem coś takiego

1)Pobierz python24.dll (jeśli masz, to pomiń ten punkt)2)Przenieś klienta Altaronu do oddzielnego folderu i podpisz jako "Tibia"3)Plik Altaron.exe - zmień nazwę Altaron na Tibia (wymagane, aby instalacja bota przebiegła bezproblemowo)4)Jeśli masz już zainstalowanego innego bota do Tibii - zmień lokalizacje, w której zainstalujesz bota do altaronu.5)Zmień adres lokalizacji klienta Tibii na to, w którym umieściłeś klienta Altaronu.6)Jeśli spełniłeś wszystkie punkty prawidłowo - bot powinien zainstalować się bez problemów i odpalić poprawnie wraz z klientem Altaronu.UWAGA!!! - jeśli zmienisz końcówkę exe od klienta - nie będzie on działał. Aby bot działał, musisz odpalać klienta Altaronu, którego używałeś przy spełnianiu podpunktów z tej instrukcji. Jeśli zmienisz jego lokalizację bądź uruchomisz inną kopię - bot nie będzie działał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...