Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogame

hryncu04

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Sorki, jeśli wstawiłem post nie w tą zakładkę co trzeba. Jeśli jest jakaś odpowiednia to przeniosę ten temat. Po prostu nie mogłem znaleźć innego. Ok, może do tematu. Tu mi się przyda ktoś, kto gra w ogame trochę dłużej. Chodzi o pewne urządzenie ze stacji "terraformer". Chciałem się dowiedzieć dokładnie o co w nim chodzi. W opisie jest, że służy do przygotowania niedostępnych terenów do zabudowy, ale do czego głownie. Przecież to może znaczyć prawie wszystko...

Opublikowano

Czyli:

masz teraz np.

400 wszystkich półl

200 pól wolnych

200 zajętych

.......................

teraformer zabiera 1 pole, a daje 5

....................................

czyli po wybudowaniu jednego lvlu masz:

405 wszystkich pól

204 wolne pola

201 zajętych

nfsw_SALIERI12.png

Nie gram już :D

Opublikowano

Warto również wspomnieć, iż ilość pól na planecie maleje gdy budujemy lub rozbudowujemy aktualne budynki na planecie. Więc trzeba rozważnie to robić, by w późniejszym etapie gry nie zabrakło pola, a nie trzeba było budować terraformer oraz rozbudowywać go.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...