Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Mi Pójdzie MC czy będą lagi?

ZlosliwyMB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie Tak jak up :)

Czy Pójdzie mi MC dobrze bez żadnych lagów?

Procesor:

Intel® Core Duo CPU E4500 @ 2.20GHZ 2.21 GHz

Zainstalowana pamięć Ram: 2,00 GB

Typ Systemu 32-bitowy system operacyjny 7

Jeśli jeszcze mam coś podać.,,

Opublikowano

Mało RAM'u. Minecraft jest to prosta gra, lecz wymagająca pod względem pamięci. Możesz mieć szczególne przycinki, jeżeli poziom RAM'u skoczy Ci do 90%.

Pójść Minecraft pójdzie, lecz nie na wysokich ustawieniach.. ;)

8372383248.png
Opublikowano

@up

Jaką kartę graficzną masz?

Ramu sam mam 4GB, ale musisz je przypisać, tobie może nie dopisać.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Bedzie ci śmigał na 30-40 fpsach z optifinem i słabymi ustawieniami graficznymi tak z 2-3 chunki.

Postal, Ghost Master, Rayman... TO BYŁY GRY!

Opublikowano

Moim zdaniem na minimalnych pójdzie lecz to zależy wszystko od ustawień w minecraft, koniecznie musisz mieć Optifine do tego

Opublikowano

Na takim kompie minecraft będzie chodził bez lagów. Wiem bo mam ten sam procesor :) Tylko mam 4 gb ramu więc mogę się mylić.

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Radze pobrać i zainstalować OptiFine Ale tak to przy słabych ustawieniach grafiki to raczej tak z 20 fps wyciągniesz

Opublikowano

Radze pobrać i zainstalować OptiFine Ale tak to przy słabych ustawieniach grafiki to raczej tak z 20 fps wyciągniesz

Co ty pierdzielisz? Ja miałem procesor 1.7 GHz, 1,5GB ramu i karte graficzną 64mb i minecraft z ustawionym optifine 20-30 FPS.

@top

Wydaje mi się, że przy odpowiednich ustawieniach w Optifine będziesz miał +- 40fps.

Opublikowano

Banda gimbusów,jedna osoba napisała że za mało RAM to od razu wszyscy potwierdzają. A jest całkiem inaczej, minecraft zżera 500 ramu. Sam mam 2 GB ramu,zostaje mi ok. 1GB (odjąc programy itd) i mam 200 FPSów.

Procesor jest OK,napewno ci wejdzie;)

Opublikowano

Potwierdzam banda gimbusów :) do komfortowej gry na max ustawieniach potrzeba 2 rdzeni min 3GHZ i 1GB ram oraz karte lepsza od 9600GT :) reasumujac w sredniej rozdzielczosci pograsz w pelni komfortowo nawet z modami.

Prawdziwe zużycie ramu w ustawiniach na MAX w FHD to troszkę więcej niż 512...

e8400 GTS 250 na max FHD ponad 400fps :) i co z tego jak ludzkie oko nie widzi więcej niż 60? Dla przykladu macie najnowszego NFS ma max 30fps zablokowane przez programistów ludzie odblokowuja do 60 i maja scinki mimo 40-50fps bo? Bo im karta nie wyrabia i scina, to samo z mc im wiecej ram i fps nie znaczy lepiej.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Raczej pójdzie bez lagów, na Lapku z celeronem 1,6 i 2 gb ram wmiare chodziło z 40-50 fps, a co do ramu to na amd fx 6x 3,2 i 16 gb ram to minecraft pobiera mi około 100 mb według F3, a tu troche wymagan

Minimalne wymagania sprzętowe:
Procesor CPU: 1.5 GHz wielordzeniowy lub 2.0 GHz jednordzeniowy.
RAM: 1 GB przy Windows XP, 1.5 GB przy Windows 7 32-bit, 2.0 GB przy Windows Vista i Mac OS 4 GB przy Windows 7 64-bit.
Karta graficzna: zintegrowana lub dedykowana karta graficzna, obsługująca technologię OpenGL 1.4 lub nowszą.
HDD: 50 MB wolnego miejsca na dysku twardym.
Oprogramowanie: Java SE Runtime Environment 7 - JRE 7.
Rozsądne wymagania sprzętowe:
CPU: 2.0 GHz procesor wielordzeniowy lub 2.5 GHz procesor jednordzeniowy.
RAM: 2 GB przy Windows XP, 3 GB przy Windows 7, Windows Vista, Mac OS, 4 GB przy wszystkich systemach 64-bitowych. Karta graficzna: dedykowana karta graficzna nVidia lub ATI, obsługująca technologię OpenGL 2.0 posiadająca 128 MB pamięci graficznej.
HDD: 300 MB lub więcej wolnego miejsca na dysku twardym.
Oprogramowanie: Java SE Runtime Environment 7 - JRE 7.

Zródło:http://minecraft-site.net.pl/minecraft_wymagania_sprzetowe.html

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...