Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Super Utilities And Glary Utilities And Ashampoo Winoptimizer 2009 Advanced

KaXper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jest to mój 500 post a postanowiłem ,że ten post będzie moim tutkiem ;D

Więc zaczniemy od Glary Utilities ;)

Najpierw pobieramy instalator z tej stronki

Link do pliku :

http://www.multiupload.com/5XACLX4ZOG

Skan :

http://www.virustotal.com/pl/analisis/29c126a0f6d12b88a0dcabec26611b6005a9ebc152307f40266b685084251def-1266006203

Jest on po Polsku więc nie powinniście mieć z nim kłopotów!

Plik włączający go jest tam gdzie go zapisaliśmy pod nazwą : Integrator

Włączamy program i wybieramy zakładkę "Konserwacja" i zaznaczamy wszystkie opcje i naciskamy na "znajdź problemy"

Czekamy chwilę aż skończy "szukać" i naciskamy na "Napraw problemy" i czekamy chwilę aż pousuwa zbędne pliki i naprawi problemy!

Następnie wchodzimy w zakładkę "moduły" najpierw wchodzimy w zakładkę moduły i używamy tych opcji ,które chcemy.

Potem wchodzimy w "optymalizacja" i wybieramy opcję "Programy startowe" i odhaczamy wszystkie programy ,które są zbędne przy włączaniu!

Następnie wchodzimy w "optymalizator pamięci" i przesuwamy suwak jak najbardziej w PRAWO i klikamy na "optymalizuj" i czekamy ;)

Potem wchodzimy w "Defragmentator rejestru" i postępujemy zgodnie z instrukcją wyświetlającą się na ekranie!

Następnie wchodzimy w moduł "Pliki i foldery" i włączamy opcję "wyszukiwanie duplikatów plików" włączy nam się nowe okno w ,którym zaznaczamy dyski z których chcemy usunąć podwójne rzeczy. Następnie naciskamy "dalej" i jeszcze raz "dalej" no i znowu "dalej" i czekamy aż program wyszuka podwójne rzeczy ;) Gdy już znajdzie duplikaty naciskamy na "koniec" i zaznaczamy wszystkie pliki ,które chcemy usunąć!

Wyłączamy Glary Utilities.

Zdjęcie programu :

glary.jpg

Teraz możemy zacząć używać WinOptimizer 2009 Advanced 5.05 ,który możemy pobrać z tej stronki :

Link do programu :

http://www.multiupload.com/930J0VK5WU

Skan:

http://www.virustotal.com/pl/analisis/dc56815d69585f428172d0db5908788e6bebfb9ef629ff603fd09033f2f0cd35-1266008796

Kod aktywacyjny do programu : WOA9A0-77003C-0002D1 wygenerowany by KaXpeR

Włączamy program i naciskamy opcję "Pełne skanowanie" i chwilkę czekamy i naciskamy "Uruchom optymalizację"

Następnie przechodzimy w zakładkę "moduły" i "Czyszczenie systemu" i wybieramy opcję "Drive cleaner" następnie "Uruchom nowe skanowanie" i jeśli nie macie takich plików pokaże wam się komunikat "Nie znaleziono niepotrzebnych plików"następnie na "ok" i jeszcze raz na "ok"

Następnie wybieramy opcję "Registry Optimizer" a potem "Uruchom nowe skanowanie" i czekamy następnie naciskamy na "Skasuj wszystkie zaznaczone elementy" potem na "ok i jeszcze raz "ok"

Następnie wybieramy opcję "Internet Cleaner" a potem "Uruchom nowe skanowanie" i czekamy.Jeśli pojawi się komunikat "brak zaznaczonych elementów do skasowania" nie mamy historii przeglądarki ,która tylko zajmuje miejsce.

Teraz przechodzimy do modułu "Optymalizuj wydajność" i opcji "Defrag 2" jest to defragmentator plików! Wybieramy ,który dysk najpierw chcemy defragmentować i naciskamy "Uruchom defragmentację" i czekamy ;) Jest to dość długi proces ,który może potrwać nawet godzinkę ;D Po dobrym zakończeniu powinien się pojawić komunikat "Defragmentacja zakończona"

Jeśli chodzi o ten program to by było na tyle :D

Zdjęcie :

winoptimizer.jpg

Teraz możemy przyspieszyć komputer programem Super Utilities Pro 9.6 niestety nie mam dostępu do pełnej wersji ;(

Link do programu :

http://www.multiupload.com/6EESFTDAO1

Skan :

http://www.virustotal.com/pl/analisis/29f0e87a20c898cce250af1db2bc2d42537681beda50f76af300ddc69836ba83-1266010586

Program jest po Polsku ale żeby go włączyć wybieramy "options" następnie "languages" i wybieramy "polski".

Teraz naciskamy na "Czyszczenie systemu" i na "Czyszczenie dysku" teraz zaznaczamy wszystkie podane opcje i naciskamy "wyczyść teraz" .

Następnie naciskamy na "Czyszczenie systemu" i na "Turbo pamięć" i naciskamy na "Uwolnij pamięć" i czekamy (podczas tego procesu komputer może się strasznie zamulić)

Teraz wchodzimy w zakładkę "Security Doctor" i w opcję "Usuwanie szpiegów" i naciskamy na "Uruchom Skanowanie" no i czekamy ;)

Następnie wchodzimy w "Utrzymanie systemu" i w "Narzędzia Windows" włączamy "Scan disk" jeśli ktoś nie zrobił defragmentacji w WinOptimizer robi to tutaj naciskając na Defragmetator i włączając defragmentację

To by było na tyle :D

Zdjęcie :

superlx.jpg

Pozdrawiam KaXpeR

1282649553-U148832.jpg

Opublikowano

Odświeżam...

Czemu nikt nic nie napisał...

@Down

Tak optymalizacja systemu ;)

Szybciej ci będzie komp i chodził i będziesz mieć więcej miejsca na dyskach ;)

1282649553-U148832.jpg

Opublikowano

hmmm a w czym to ma pomoc??

przyspiesza kompa czy co??

wiesz co bo to taka dziwna nazwa tematu troche za dluga

edit to spoko mnie to akurat nie potzrebne

hmm wiesz co napisz tylko do moda aby zmienil ci nazwe tematu bo ta taka dziwna jest

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

mam pytanie: Czy to bezpieczne???

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Opublikowano

@up

Tak oczywiście ,że to jest bezpieczne ;)

Nawet w "Komputer Świat" polecali te programiki ;)

@Down

Uzywaj opcji edytuj a nie sobie posty nabijasz ;)

1282649553-U148832.jpg

Opublikowano

oki

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Opublikowano

Kurcze jest mały problem bo wszystko ładnie git tylko że jak robie by mieć więcej ramu w tym 1 programie to mam wiecej ramu na chwile po 20 minutach znow mam tyle ile powinno byc :/. Ale reszta mi pomogła usunąc rozne badziewy i zwiekszyc troche GB na dysku dzieki :D +

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

@up

Bo to jest tylko chwilowe ;)

Przecież ram to nie jest program :D

Ale za + dzieki ;)

1282649553-U148832.jpg

Opublikowano

Mam procka 2x2.0 , 2GB RAM , karte graficzna GeForce 8600GT 256mb... <--- gówno na dzisiejsze czasy.. ale cóż, takiego aktualnie jeszcze mam xD

I szczerze mogę powiedzieć, że po przerobieniu tego poradnika i po wykonaniu na komputerze tego, co tam jest zawarte, można ująć to w 3 słowach : PRAWIE JAK PODKRĘCONY ;d

Teraz to nawala dla porównania jak proc 4x3.2 na takich samych jak wyżej wymienionych podzespołach ;] ;] ;]

Tym oddycham na co dzień...

airsoft.JPG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...