Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak wgrać cyanogenmod 9 na WT19i (SE Live with Walkman)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

widocznie masz źle zainstalowane sterowniki albo nie robisz jednak tak jak należy

masz w ogóle odblokowany bootloader albo ściągnięty simlock ? przy niektórych modelach jest problem z tym , poszukaj sobie sam na tym forum czy twój telefon nie ma czasem takiej blokady

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Udało się zainstalować, ale po rebootowaniu wyskakuje tylko jakiś niebieski człek z takiego samego koloru aurą i tak ciągle.

@Edit sory, jednak 1 punktu zapomniałem zrobić

Opublikowano

to wgrywaj kernel , widocznie ten nie działa

w paczce z romem zwykle jest w głównym katalogu. metodą prób i błędów w końcu jakiś kernel ci się uruchomi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Po przesiadce na cyanogenmod 9 zepsuł mi się akcelerometr, gdy gram w jakieś gry które tego używają, muszę przechylić prawie całkiem telefon, a jak już to zrobie to żeby skręcić w inną strone trzeba chwile odczekać, a na delikatniejsze skręcanie to się już w ogóle nie da.

Opublikowano

Po przesiadce na cyanogenmod 9 zepsuł mi się akcelerometr, gdy gram w jakieś gry które tego używają, muszę przechylić prawie całkiem telefon, a jak już to zrobie to żeby skręcić w inną strone trzeba chwile odczekać, a na delikatniejsze skręcanie to się już w ogóle nie da.

Spróbuj go skalibrować.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Co dalej :C

1. Na początek pobierz program przeznaczony do twojego telefonu, musi on mieć format .ftf
  2. Zainstaluj program FlashTool_0.2.9.1.exe i podaj ścieżkę do wypakowania programu (najlepiej C:\Flashtool).
  3. Plik z oprogramowaniem(.ftf) umieść w folderze ‚firmwares’, który znajduje się folderze z programem Flashtool (w tym przypadku C:\Flashtool\firmwares).
  4. Uruchom program X10FlashTool.exe.
  5. Kliknij ‚Flash’.
  6. W okienku ‚Firmware selection’ wybierz oprogramowanie, potem kliknij ‚OK’.
  7. Program będzie przygotowywał pliki do instalacji (chwilkę to może potrwać)
  8. Po chwili powinna pokazać się informacja o procesie instalacji.
  9. Następnie wyłącz telefon.
  10. Następnie przytrzymaj klawisz ‚wstecz’ i podłącz telefon pod USB.
  11. Gdy program wykryje telefon, proces flashowania zostanie rozpoczęty. Potrwa to około 10 minut.
  12. Program poinformuje o skończonym flashowaniu (Now unplug the device and power it on, Then go to application settings, turn on Unknown Sources and Debugging).
  13. Odłącz i uruchom telefon. Koniec!

Korzystanie z tej metody wiąrze się z:

• utratą gwarancji.
  • utratą wszelkich danych na telefonie.
  • istnieje ryzyko, że mogą wystąpić problemy ( za które ja nie odpowiadam).

17052109001382846035.png

Opublikowano

w pkt 4 nie ma takiego pliku :C

5 jest flash device

6 a tutaj tylko flashmode i fastboot mode

@edit A nie jednak wersje pomyliłem ;/

Opublikowano

w pkt 4 nie ma takiego pliku :C

5 jest flash device

6 a tutaj tylko flashmode i fastboot mode

@edit A nie jednak wersje pomyliłem ;/

Czyli jest ok?

17052109001382846035.png

Opublikowano

Nie bo mi młody brat odłączył telefon i cegła się zrobiła, to teraz naprawiam :D

@Edit, kurde nic nie działa :C da się naprawić po nieudanym flashowaniu z modyfikowanego systemu na fabryczny?

Opublikowano

Nie bo mi młody brat odłączył telefon i cegła się zrobiła, to teraz naprawiam :D

@Edit, kurde nic nie działa :C da się naprawić po nieudanym flashowaniu z modyfikowanego systemu na fabryczny?

Tak. Ale lepiej, żebyś poszedł do serwisu, bo jeszcze bardziej zepsujesz

17052109001382846035.png

Opublikowano

wgraj normalnie czyty room/system z programu do telefonu. ma opcje resetu całkowitego

jak widać tobie nawet nie chciało się ruszyć oryginalnego softu i nawet zaglądnąć do niego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...