Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Log pliki Aline2 Client VerunisMT2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,zrobiłem serwer na plikach Aline no i pobrałem clienta VerunisMT2 i gdy odpalam clienta mam :

ksk1.png

Wie ktoś ja to naprawić odpalam przez ten plik co jest w cliencie :

VerunisMt2 Client.

I jeszcze jedno,czemu jak wypakowałem root i chciałem otworzyć serveimfo.py przez notepada ++ to mi wyskoczyło ":

Notepad++ Extesion Error

ShellExecute failed (2): Is command correcr?

"C"\Program Files (x86)\Notepad++\notepad++.exe"

"C"\Users\Matrix\Desktop\EterNexus-1.0.3.1a\root\serverinfo.py"

Specjalista
Opublikowano

Lub spróbuj wypakować roota metin2 filearchiverem i zmień i spakuj :P

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Up teraz działa.

Lecz wie ktoś może czemu jak robię konto i wchodze na nie to są 2 postacie bez lvl,nicku,niczego,wiecie może jak to usunąc.i żeby więcej na rzadnym koncie to nie występowało ?

Opublikowano

Up teraz działa.

Lecz wie ktoś może czemu jak robię konto i wchodze na nie to są 2 postacie bez lvl,nicku,niczego,wiecie może jak to usunąc.i żeby więcej na rzadnym koncie to nie występowało ?

Wyczysc tabele gm_list i wejdz w player -> wyczysc tabele player.

Wejdz na strone, stworz nowe konto i postac, dodaj gm'a z numerem id powyzej "100"

Opublikowano

Up a jest jakiś inny sposób ?

Bo jak gracze będą robić konta to będą mieli postacie =.

A player,gmlist wyczyściłem już zanim zrobiłem konto.

Opublikowano

Polecam wyczyscic wszystko co dotyczy graczy.Sa tam postacie, usuniete postacie, konta, malzenstwa itd. Bardzo duzo tego tam jest. Wystarczy patrzec pokolei , przeciez tam wszystko jest czarno na bialym.

2qjdrvb.png

Opublikowano

Siemka,zrobiłem serwer na plikach Aline no i pobrałem clienta VerunisMT2 i gdy odpalam clienta mam :

ksk1.png

Wie ktoś ja to naprawić odpalam przez ten plik co jest w cliencie :

VerunisMt2 Client.

I jeszcze jedno,czemu jak wypakowałem root i chciałem otworzyć serveimfo.py przez notepada ++ to mi wyskoczyło ":

Notepad++ Extesion Error

ShellExecute failed (2): Is command correcr?

"C"\Program Files (x86)\Notepad++\notepad++.exe"

"C"\Users\Matrix\Desktop\EterNexus-1.0.3.1a\root\serverinfo.py

Musiałeś posłużyć się moim ss'em? ;)

Opublikowano

Up bo robiłem na szybko temat i zobaczyłem akurat że miałeś ten sam problem co ja to wziołem ss-a :P

Mam nadzieje że się nie obrazisz :-) ?

Opublikowano

Jaki związek ma mysql do klienta, bo nie ogarniam.

Tu jest log z klienta a nie z mysql o_O

Łaskawie pokaż syserr.

Może wypadało by dokładnie przeczytać wcześniejsze posty? Kolega pytał się dlaczego jak robi konto to są na nim puste postacie bez nicku itd. Dzieje się tak dlatego bo zostawiłeś w bazie 10stron postaci.

2qjdrvb.png

Opublikowano

Może wypadało by dokładnie przeczytać wcześniejsze posty? Kolega pytał się dlaczego jak robi konto to są na nim puste postacie bez nicku itd. Dzieje się tak dlatego bo zostawiłeś w bazie 10stron postaci.

Chyba cie glowa boli ...

To nie jest od DB, tylko wina kleinta

Opublikowano

Chyba cie glowa boli ...

To nie jest od DB, tylko wina kleinta

Chyba Tobie się coś pomyliło. Wyczyściłem bazę i te postacie zniknęły i nic się już takiego nie dzieje więc?

2qjdrvb.png

Specjalista
Opublikowano

To spróbujcie na nowo usunąć w mysql wszystko to co związane z postaciami, czyli usuńcie .postacie,gm-a,konta,postacie usunięte,małżeństwa itp itd. potem reboota,załóżcie nowe konto i zobaczcie czy problem dalej bd.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Pewnie czyścisz zakładki ręcznie dlatego też pojawiają sie puste postacie bez lvl i nicku. 

Więc zrób tak te komendy wpisujesz w wierszu poleceń w navi:

truncate table account.account;

truncate table common.gmlist;

truncate table player.player;

truncate table player.player_index;

truncate table player.player_deleted;

truncate table player.item;

truncate table player.quest;

Po czym resetujesz VB komendą shutdown -r now po czym podajesz login i hasło do maszyny i wpisujesz komendę 

cd /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest i w tym momencie jeśli nie zawoła błędu wpisujesz komendę na wgranie questu czyli ./qc give_basic_weapon.quest  ponownie resetujesz VB komendą shutdown -r now po zalogowaniu się do maszyny odpalasz ją jak zawsze, tworzysz nową postać i logujesz się do gry i nie ma najmniejszych problemów z postaciami bez lvl czy coś 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...