Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vTuT]: Jak pisać pluginy BUKKIT (JAVA) - VIDEO PORADNIK!

BlazeZeroThree

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Programista ze hoohoh

1. Poradnik slaby malo tlumaczenia

2. Nie mozesz zapominac o glownych rzeczach..

3. Lapka w dol : )

tak btw mam nadzieje ze dostaniesz znowu bana za multikonto pozdrawiam

Opublikowano

Programista ze hoohoh

1. Poradnik slaby malo tlumaczenia

2. Nie mozesz zapominac o glownych rzeczach..

3. Lapka w dol : )

tak btw mam nadzieje ze dostaniesz znowu bana za multikonto pozdrawiam

Czy ja mówię, że jestem "programista ze hohoho"?

Nauczyłem się co nieco, więc nie wiem dlaczego twierdzisz, że to coś złego?

Jest to jeden z pierwszych moich tego typu filmów, więc?

To, że się rozwijam, uczę się nowych rzeczy, przy okazji pomagając reszcie społeczności Minecraft?

Jesteś coraz bardziej żałosny. Z każdym dniem mam Cię jeszcze bardziej dość.

Zapomniałem o dodaniu nowej komendy, bo zwykle piszę większe pluginy w wielu klasach, a wtedy dodaję tylko CommandExecutora. ;)

Jest to aktualnie jedyne konto powiązane z moim adresem IP, więc gówno dostanę.

Żegnam ozięble.

Opublikowano

Nie widzę sensu takich poradników, jeżeli chce się pisać pluginy powinno się uczyć javy, a nie przepisywać kod z jakiegoś filmiku.

Java, a Bukkit API, to inna bajka. Ja osobiście Javy od strony typowo programowania, jakieś liczby, obliczenia, kalkulatory nie trawię i nigdy nie przełknę, a Bukkit API jest proste i przyjemne. ;)

Co do przepisywania kodu trzeba to robić ze zrozumieniem, słuchać tego co tłumaczę ja, czy ktokolwiek inny. ;)

Uczenie się z książek Javy mija się z celem, bo 90% wiedzy nie wykorzystasz w pisaniu wtyczek.

Na podstawie kodu innych pluginów próbować go zrozumieć, przepisać, zmodyfikować, tłumaczyć do samego siebie to, co się robi - to jest według mnie klucz do sukcesu, a nie kucie niepotrzebnych rzeczy. :-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

@up

Bede Ci utrudnial wszystko an tym forum za to co robiles wczesniej

Poradnik jest slaby i tego sie trzymajmy , jesli chcesz cos pokazywac pokazuj cos wiecej niz komenda.. tego juz bylo 42192195 znajac Ciebie gowqno z tego wyjdzie max 2 odcinki :) 25 minut na to aby wieddziec jak komende sie tworzy no pozzdrawiam btw nie wspomniales nigdzie ze trzeba miec JDK :) pozdrawiam

Opublikowano

@up

Bede Ci utrudnial wszystko an tym forum za to co robiles wczesniej

Poradnik jest slaby i tego sie trzymajmy , jesli chcesz cos pokazywac pokazuj cos wiecej niz komenda.. tego juz bylo 42192195 znajac Ciebie gowqno z tego wyjdzie max 2 odcinki :) 25 minut na to aby wieddziec jak komende sie tworzy no pozzdrawiam btw nie wspomniales nigdzie ze trzeba miec JDK :) pozdrawiam

Utrudniaj, mi to nie przeszkadza. Ty tracisz czas - nie ja.

Każdy ogarnięty śmieje się z takiego Twojego dziecinnego zachowania.

Opublikowano
Java, a Bukkit API, to inna bajka. Ja osobiście Javy od strony typowo programowania, jakieś liczby, obliczenia, kalkulatory nie trawię i nigdy nie przełknę, a Bukkit API jest proste i przyjemne.

Wait what? Znając samo API Bukkita daleko nie zajedziesz - w sumie... nic nie zrobisz.

Nawet gdybyś znał na pamięć całe API Bukkita, a nie znał ani trochę Javy to nawet metody nie stworzysz bo nie będziesz wiedział jak, więc nie pisz głupot.

Podoba mi się to, że powiedziałeś że nazwę klasy powinno zaczynać się wielką literą.

21:10 -> no po co to cmd.getName(), no po co, skoro zaraz obok masz samotny argument "commandLabel", który jest dokładnie tym samym. :(

BTW. "JavaPlugin" to klasa, a nie "to to coś" xD (klasy dziedziczą po sobie).

Opublikowano

Wait what? Znając samo API Bukkita daleko nie zajedziesz - w sumie... nic nie zrobisz.

Nawet gdybyś znał na pamięć całe API Bukkita, a nie znał ani trochę Javy to nawet metody nie stworzysz bo nie będziesz wiedział jak, więc nie pisz głupot.

Podoba mi się to, że powiedziałeś że nazwę klasy powinno zaczynać się wielką literą.

21:10 -> no po co to cmd.getName(), no po co, skoro zaraz obok masz samotny argument "commandLabel", który jest dokładnie tym samym. :(

BTW. "JavaPlugin" to klasa, a nie "to to coś" xD (klasy dziedziczą po sobie).

Dziękuję bardzo za konstruktywną krytykę. ;)

Ja sam nie jestem jakoś bardzo zaawansowany, ale co nieco umiem, dlatego postanowiłem to wytłumaczyć. ;-)

Co do Bukkit API uwierz mi, że ja bez kompletnej znajomości Javy napisałem plugin na 3000 linii i dalej tworzę (uproszczone Essentials).

Jeśli będą jakieś pytania, to raczej nie odpowiem. Od Minecrafta robię sobie przerwę, dlatego w dział Minecraftowy na MPCforum również nie zaglądam. Wszystko się może przejeść. ;-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tworzac plugin bez znajomosci javy , uwierz mi ze bedziesz sie mnostwo razy wkurwial , komplikowal :)

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...