Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] logowanie na spawnie

krfcm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam sposobu/pluginu/skryptu żeby gracz dopuki się nie zaloguje (/login hasło) był na spawnie a po zalogowaniu był tam gdzie się wylogował. Wiem że jest taka możliwość w AuthMe ale jest ona zbugowana po wyjściu, wejściu,wyjściu i wejściu oraz zalogowniu zaloguje nas na spawnie a nie ta gdzie się wylogowaliśmy.

Używam AuthMe jako plugin do logowania.

Opublikowano

@CusT ty go całkiem nie zrozumiałeś.

Masz tu:

on join:
    set {haslo.teleport.%player%} to location of player
    teleport player to spawn
on command "/login <text> <text>":
    teleport player to {haslo.teleport.%player%}

Nie wiem czy to dziala, ale można pisałem na szybko. W tej chwili nie mam serwera, bo mi się crashuje i nie mogę sprawdzić.

Opublikowano

w AuthMe jest zbagowane jak pisałem na samym poczontku. Zaraz przetestuje skrypt. Mam nadziueję że nie bendzie zbagowany :)

skrypt działa i nie jest zbugowany dzięki.

Opublikowano

W configu ustaw tak
ForceSpawnLocOnJoinEnabled: false

teleportUnAuthedToSpawn: true

Pierwsze ustawienie odpowiada za teleportowanie gracza po zalogowaniu na spawn bez powrotu na miejsce gdzie jest normalnie

Drugie ustawienie odpowiada za przeniesienie niezalogowanych graczy na spawn, po zalogowaniu zostają teleportowani z powrotem tam, gdzie byli wychodząc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...