Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] OBB na karcie pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem otóż:

Ostatnio pobrałem na telefon GTA: San Andreas, ale jako, że gra (a dokładnie plik OBB tej gry) zajmuje 1,8 GB a w telefonie mam tylko 1,2 GB pamięci to jestem zmuszony zainstalować grę na karcie pamięci... tylko jak?

czytałem już w wielu forach różne metody by dane gry działały na microSD ale żaden z nich nie pomógł, bo gdybym miał pamięć w telefonie to bez problemu dałbym radę przenieść grę za pomocą FolderMounta... i tak, mam roota.

Proszę o pomoc!

Opublikowano

Próbowałem, ale nie chce działać, mam czerwoną dyskietkę, tutaj załączę screeny, może robię coś źle...

W polu Source podałem lokalizację plików na karcie pamięci, a w polu Mount tam gdzie ten folder powinien być na pamięci wewnętrznej

Lokalizację wpisałem, bo szukając folderu "external_sd" nic takiego nie znalazłem

Linki do screenów:

http://img833.imageshack.us/img833/4228/oxa8.png

http://imageshack.us/a/img46/2823/z8i9.png

Edit: Zauważyłem błąd, nie dopisałem /obb/ w polu source, ale efekt i tak ten sam.

Opublikowano

No jeśli podałeś właściwą lokalizacje, to widocznie ten sposób nie zadziała...

A jak klikniesz na ta czerwoną dyskietkę, to coś się dzieje?

Powinna się zapalić chyba na niebiesko a potem na zielono.

Opublikowano

w Source wpisałem "Storage/extSdCard/Android/obb/com.rockstargames.gtasa" i dyskietka zapaliła się na czerwono ale po chwili gdy sprawdziłem to była już zielona. Mam teraz inny problem.

Nie mogę zainstalować apki GTA SA, jest napisane, że nie mam pamięci. Mam 1GB w telefonie... oczywiście inne aplikacje mogę zainstalować

Opublikowano

Też miałem kiedyś identyczny problem z konunikatem o braku pamięci, jedbaj w innej sytuacji.Tylko jedna apka wywalała taki błąd.Ale nie pamiętam jak ten problem rozwiązałem;p

A przed zabiegami w directory bind próbowałeś instalować...? Może to trzeba zrobić wcześniej.Nie mam pojęcia.

Opublikowano

W internecie obejrzałem, że trzeba wyczyścić dalvik-cache i zrestartować za pomocą Lucky Patcher. Tak się składa, że mam tą aplikację. Cóż, zobaczę.

Edit: No i problemów ciąg dalszy, czerwona dyskietka, po naciśnięciu jest szara, gdy nacisnę home, a potem wejdę do Directory Binda to z czerwonej znowu zmienia się na szarą.

I jeszcze jeden edit: Udało się! Ale teraz co mam zrobić, żeby tego binda zapisać? Bo po ponownym włączeniu aplikacji już go nie ma.

Opublikowano

Ale chodzi ci o ścieżkę do plików jak rozumiem?Trzeba chyba zaznaczyć start on boot w ustawieniach i być może jeszcze coś, nie jestem pewny.

@edit

Takie info znalazłem:

"Jak utworzysz juz sciezki to nastepnie wejdz w

menu,potem wiecej i daj backup database (zapisze

wszystkie sciezki sobie do pliku) po ponownym

wlaczeniu tel. wystarczy znowu wejsc w menu ,wiecej i

dac restore database - przywroci wszystkie sciezki bez

mozolnego wklepywania ich jeszcze raz,dodajac nowe

sciezki warto liste odswiezac backupem.

Niektóre gry potrzebują ścieżki external_sd a niektóre

extern_sd"

Opublikowano

W porządku. Rozegralem już kilka misji. Wszystko działa. Zabawne jest to, że dyskietka była czerwona bo nie wpisalem na początku /mnt ;P odkryłem to dopiero za pomocą programu X-plore. Dzięki za polecenie programu i pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...