Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Limit budowy w górę

Thetis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, naszedł mnie pomysł zbudowania czegoś w rodzaju Sky Islands, gdzie połączone byłyby ze sobą latające wyspy, lub ogromne góry specjalnymi mostami, od razu uruchomiłem grę na 1.7.4, by wygenerować sobie świat na trybie Amplified, lecz... Cóż, pojawiłem się na dole, obok przeeeegigantycznej góry, a samą mapkę miałem zamiar przeznaczyć na serwer dla mnie i znajomych, wiec zbudowałem skromny spawn, i zrobiłem kolejkę na szczyt góry. Gdy już była skończona, chciałem zacząć budować na niej małą zimową wioskę, gdyż góra była pokryta śniegiem, lecz... Po zbudowaniu 3 klocków wzwyż napotkałem limit. Więc pytam, czy da jakoś radę ten limit zwiększyć, z 256 do jakiegoś 350? Na prawdę byłoby mi to potrzebne, więc jeśli istnieje jakaś modyfikacja, lub opcja w minecrafcie by to zmienić, to proszę, dajcie mi znać. W google niestety nic nie znalazłem, bo nie mam pomysłu, jak taki mod mógłby się nazywać.

Opublikowano

Spróbuj w serwer.propertises czy jakoś tak zmienić oczywiście jeśli budujesz na serwerze na singlu chyba nie da rady

Linijka do zmiany

max-build-height=256
z 256 n 350

Cześć...

Opublikowano

Próbowałem, i nawet mam tak ustawione na serwerze, ale nie mogę na niego wejść, bo "sesja wygasła, zrestartuj grę", oczywiście restart nic nie daje. A serwer jest mój, na hamachi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

z 256 n 350

Spróbuj w serwer.propertises czy jakoś tak zmienić oczywiście jeśli budujesz na serwerze na singlu chyba nie da rady

Linijka do zmiany

max-build-height=256
z 256 n 350

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...