Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xbox ONE vs PC- Wybór

bastekx231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdybyście mieli do wyboru xboxa one a pc do 3,5k to co byście wybrali

Pisze ponieważ zamierzam kupić konsolę ale jednak zastanawiam się czy komputer nie będzie lepszy.

Opublikowano

Do gier zdecydowanie lepsza konsola. Dlaczego? Optymalizacja gier pod konsole przez co każda gra Ci odpali. Na PC po jakimś czasie (rynek gier sie rozwija) będziesz musiał zastanowić się nad modernizacją sprzętu. Tak nawiasem mówiąc to PS4 lepsze =D

footer_logo.png

Opublikowano

Hmmm. Mam czas do 19 jeszcze się zastanowie. Co prawda Pecet byłby wydajniejszy ale gry pod konsole są bardziej optymalizowane.

Jeszcze to że gry na Konsole chodzą po 250 a na pc po 100-130

Opublikowano

Głupoty gadacie.. w każdą gre na nową konsolę zainwestujesz ponad 200zł nie mówiąc już o Xbox Live. Konsole nie są zoptymalizowane mają po prostu ograniczenie na 30 klatek i ten cały nextgen smiechu warte.. nowy chip graficzny i zachwyt. Pomyśl o tym że inwestując w gre dokładałbyś/zbierał kase na kolejną cześć do pc. Za 3500zł kupisz dosyć ogarniety sprzęt służący nie tylko do gier. Prawda jest taka że kupując pc nie musisz wiele do niego dokładać aby np zmienic kartę graficzną po prostu wystarczy sprzedać obecną i dołożyć nie dużo do kolejnej. Za 3500 kupiłbyś i5 4670k który podkręcisz i starczy nawet na 4-5 lat do tego gtx 770 który też utrzyma maksymalne detale przez pare lat.

Kupno konsoli to idiotyzm ale widać niektórzy tego nie rozumieją :) i wymyślają jakieś dziwne wymówki o jakiejś optymalzacji i ch.. wie czym. W pc za 3500 bedziesz miał stabilne 60fps w każdej grze.

72f79e82c7f545ec9e76917290d7acf2.0.gif
Opublikowano

oj nie powiedziałbym Ta generacja będzie jeszcze przez jakieś 7 lat. A komp tyle nie wytrzyma

@edit

Gdybym miał normalny komputer to zastanowił bym się na modernizacjom ale że mam laptopa to w tym problem.

Opublikowano

Konsole też po pewnym czasie wymienisz, bo wyjdzie nowa. Więc to od ciebie zależy, ja bym wziął PC bo tańsze gry ;). Z drugiej stroony jesli chcesz grac online np. fifa czy coś to raczej konsola bo więcej osób.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Za 3,5k możesz kupić naprawdę Extra komputer. Polecam ci Gateway. Sam mam ich komputer i jestem z niego w 100% zadowolony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...