Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

WINDOWS ZABLOKOWANY

sopel011

Pytanie

Opublikowano

Siema , mam pytanie odnośnie dzisiejszego incydentu.Nwm co sie stało.Opisze jak bylo.

Ściągałem rozne pliki i widzialem ze jest wirus ale mowie jak zawsze pewnie podpucha wypakowalem i gralem z 3 h i nic.

Potem wszedłem na ravia.eu pograć i mi wyebalo metka.

Pojawił mi sie czarny ekran i czerwonymi literami napisane WINDOWS ZABLOKOWANY aby odblkowac windows wyslij sms 7555 o tresci ap.hpx1da i na dole nnapisane jest

na chuj CHEATUJESZ?

Haslo dostaniesz jak wyslesz sms.

szukalem w necie i wiem ze to sie jakos programem naprawia i ze to jakis wirus jest. Nwm czy to dawac do kolegi informatyka bo on pewnie by wzioł z 40 zł za formata i wgranie windowsa ale nwm czy sie opłaca czy wystarczy ściągnać programik...

Mogę wysłać do 15 zł eska za pomoc ..... Prosze bardzoo ;>

imetin_logo.png

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj wejść przez tryb awaryjny jeśli ci się uda pobierz z innego komputera antywirusa Dr web cure it następnie przegraj na pendrive a potem na zarażony komputer i skanujesz. spróbuj też wejść na kompa i naciśnij Ctrl+shift+esc i wyłącz proces który wydaje ci się podejrzany.

ktoś chciał się pobawić w hakjera ;d fajny pomysł ale pewnie niedopracowany..

Opublikowano

nie powiem, sprytne :D mówiłem żebyś przeskanował Dr web cure it a nie tym gównem! odepnij komputer od neta i wtedy spróbuj wejść w każdy tryb zaczynając od podstawowego i wciskając w nim ctrl+alt+delete i zamykając podejrzane procesy (o ile uda ci się) jeśli ci się uda z CZYSTEGO NIEZAWIRUSOWANEGO kompa przegraj na pendrive Dr web cure it i MBAM i skanuj (zaczynając od MBAM)

jeśli masz gg napisz mi na pw. będzie mi się z tobą łatwiej komunikować.

Opublikowano

Wiem , nawet nie mam zamiaru wysyłać..

Teraz tak wczoraj udało mi sie wejsc na kompa przez tryb tam ktorys za 20/30 i wziełem przez avasta usunełem wszystkie zarażone pliki.Mówię , że spoko będzie.. ;)

Było spoko aż do 10:00 , potem gram w metina i próbuje wymyslic nick do gry tam pisze i pisze , i nagle zauważam że na pasku tam windowsa zamiast napisane miało być metin2 to było napisane jesteś cwelem ... Potem wpisuje w nicku TySzmato a on znow zmienil z Jestes cwelem a ty cheaterem..Więc napisalem w robieformata.To zaraz ukazało mi się czarny ekran i to co napisałem w poprzednim poście ..Czarny ekran CZERWONE NAPISY WINDOWS ZABLOKOWANY WYSLIJ TOO I TO ... I czekam 5 sekund , i otwiera mi sie czat. On pisze wyślij sms , ja odpisalem spierd alaj...

i potem mnie scielo i komputer zresetowalem i teraz jak odpalam to nic nie wciskam a pojawia mi sie uruchom przez tryb awaryjny/przez inne tryby i uruchom normalnie wiecie o co chodzi jak esc wciskacie , to ciagle mi wyskakuje i jak klikam ktores to znow mnie do tego powraca .. Nwm ku rwa co mam robic je bany hajker xD wkurwie sie zaplace 50 zl informatykowi i mi zrobi z nim porządek ... Nwm co mam robić ludzie help !!!:/

było spoko do 10:00 dziś i sie zj ebalo

Poprostu tak było że metin2 i sie zmienilo jestes cwelem zmieniłem nick na o tykurwo a on na metin2 bo chyba zauwazyl ze sie skaplem wiec zrobie robie formata i zrobil sie czarny ekran z windows zablokowany*

sorry ze ciągle poprawiam , ale chcialem napisac wyzej ze w nicku napisalem ze robie formata i zrobil sie ekran czarny... jestem zdenerwowany..; /

imetin_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...