Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer PVP - problemy z lagami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie serdecznie,

posiadam własny serwer dedykowany z 64gb ramu, stawiałem wiele serwerów do minecraft i nigdy nie było problemów, zawsze po 200 osób na serwerze (bez poczekalni) grało bez problemów.

Postanowiłem jednak postawić serwer PVP i tragedia... niby nie wgrałem prawie żadnych skomplikowanych pluginów:

hr-syntwetmhzihicygfqrk.png

A przy 80-100 graczach którzy aktywnie walczą serwer muli jak nigdy... nie wiem czym to może być spowodowane może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie porady?

Z góry dziękuję za pomoc.

PS. Jeśli ktoś rozwiąże problem mogę jakiś upominek zasponsorować typu doładowanie czy przelew :)

Pozdrawiam

Opublikowano

A masz wszedzie pvp czy sa tez strefy non pvp? bo jak masz takie i takie to moze troche zejsc bukkitowi zeby sprawdzil wszystkie lokacje kazdego gracza i stad lagi.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE 

bfqrkz.png

Opublikowano

to jest chyba plugin na ekonomie i watpie aby to byla jego przyczyna

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE 

bfqrkz.png

Opublikowano

fe na pewno nie jest winny to ekonomia, a co do stref non pvp i pvp to przeciez oczywiste jest ze na spawnie musi byc region dla strefy nonpvp jak na kazdym serwerze nonpvp.

Opublikowano

@up

Bzdury jak nie wiem co piszecie. Czy mogę prosić o wycinek z logów konsoli gdy są lagi . ? oraz wycinek przy odpalaniu serwera. Lub proszę skontaktuj się ze mną na skype : Pan Smigol

Opublikowano

Jaki posiadasz skrypt startujący?

Ps. Na moim profilu w poradnikach znajduje się podrasowany - wystarczy znaleźć ;)

Serwer minecraft 1.7 i 1.8

Survival, Gildie, Działki i Mini Games

Opublikowano

Dzięki Wiktorex12, już wiem na jakie serwery nigdy nie wejdę :) Usuń Fe - weż z EssentialsEco. Musi Ci wyskoczyć błąd w konsoli. Z niego można dowiedzieć się, co jest przyczyną problemu :)

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Silnik SPIGOT (Bardzo pomaga, polecam z całego serca!) i może ClearLag, ale to serw pvp wiec czyszczenie z raz na 15-30 minut :P

=

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...