Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lumia 920 czy coś innego...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem sobie kupić nowy telefon do 1100zł, i tu się pojawia pytanie - kupić Nokie Lumie 920 czy może coś innego? Nie konieczne musi to być WP lecz android trochę mi się już przejadł. I przy okazji się dopytam czy na 920 zadziałają słuchawki Sony MDR-ZX 300 czy będzie zniekształcony dźwięk?

Opublikowano

Wiesz, powiem szczerze, że nie wiem. Słyszałem, że w Lumii 520 coś takiego nie występuje, ale telefony marki Nokia typu classic przyzwyczaiły mnie, że pomimo klasycznego wejścia Jack 3,5 mm zniekształcają dźwięk ze słuchawek (innych, niż te przystosowane dla fińskiej firmy) z taką właśnie końcówką . Dodatkowo Lumia 520 jest nowszym modelem i inżynierowie Nokii mogli coś tym zrobić. Lecz jest to tylko moje gdybanie. Prawdopodobnie będą działać poprawnie, ale 100 procentowej pewności nie daję.

Co do samego modelu 920, to jest to bardzo dobry telefon. Niestety, dla niektórych stety, szybko traci na wartości. Nie dawno cena była powyżej 1500 złotych. Teraz można ją dostać za nawet 1000 złotych. Trzyma się go bardzo dobrze (lepiej leżał mi w dłoni tylko Lumia 1520), aparat wcale nie jest przereklamowany. Zdjęcia robi na wysokim poziomie, jeśli chodzi o smartfony. WP 8 chodzi płynnie, a aplikacje otwierają się natychmiastowo. Jedyną wadą jest bardzo gruba, jak na byłego flagowca, ramka wokół ekranu. Poziom czerni jest tak dobry, że jak wybierzesz czarną 920, to będzie ci to przeszkadzało. Alternatywy:

Z WP 8 - HTC 8X

Z Androidem - MyPhone S - Line (muzycznie rozłoży większość smartfonów, niestety, premiera dopiero na początku przyszłego roku. Cena, koło 950zł.)

17052109001382846035.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...