Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]WAZNE Skrypty czy pluginy?

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Skrypty czy pluginy?

• Skrypty (Uzasadnij!)
    • Pluginy (Uzasadnij!)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Nie długo zamierzam otworzyć swój serwer, teraz mam pytanie gdyż wiele osób pisze w tym Skript, i teraz czy pisać w nim czy w java

normalne pluginy? Co do tego pytania, od razu mówię że potrafię pisać w języku java.

Pozdrawiam

Proszę o odpowiedzi!

Opublikowano

Nie potrafisz pisać w Java, bo jakbyś miał trochę oleju w głowie to nie zadawałbyś tak durnych pytań.

() =>  console.log(`Hello World!!!`)();

Opublikowano

Nie potrafisz pisać w Java, bo jakbyś miał trochę oleju w głowie to nie zadawałbyś tak durnych pytań.

Potrafię :) Pytam się bo nie wiem jak na serwery minecraft działa skrypt, i czy opłaca mi się pisać kod w java, czy proste linijki w skrypt :)

Jeżeli umiesz pisać w javie to pisz pluginy, ale jeśli nie potrafisz to w skript też się da zrobić dużo rzeczy ;)

Kk, czyli jak na razie na pluginy leci +

Opublikowano

Jeśli faktycznie byłbyś programistą, to nie zrobiłbyś tego tematu.

Skrypt, to lagujące gówno, mało możliwości w porównaniu do Javy itd...

Twierdzenie, że SKRIPT jest wydajniejszy, to kompletny idiotyzm. System odczytu i zapisu w SKRIPT jest tragiczny, bardzo zasobożerny i wolny.

Zdecydowanie Java. ;-)

/Jaki serwer planujesz zrobić? :)

Opublikowano

wszyscy wiemy że w javie możesz tworzyć "większe" rzeczy niż w skryptach, jeżeli potrafisz pisać w javie to rób pluginy a skrypty mogą się przydać do mniejszych rzeczy :)

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

Jeśli faktycznie byłbyś programistą, to nie zrobiłbyś tego tematu.

Skrypt, to lagujące gówno, mało możliwości w porównaniu do Javy itd...

Twierdzenie, że SKRIPT jest wydajniejszy, to kompletny idiotyzm. System odczytu i zapisu w SKRIPT jest tragiczny, bardzo zasobożerny i wolny.

Zdecydowanie Java. ;-)

/Jaki serwer planujesz zrobić? :)

Dzięki za wypowiedź.

Póki co jako tym serwer, ustalam survival.

wszyscy wiemy że w javie możesz tworzyć "większe" rzeczy niż w skryptach, jeżeli potrafisz pisać w javie to rób pluginy a skrypty mogą się przydać do mniejszych rzeczy :)

Nie nie ;) Zostaje only pluginy, albo jedno albo drugie :)

Opublikowano

Skrypty pisz do takich małych rzeczy np. jak typek zabije jakiegos gracza to dostaje diaxa

Skoro zna Jave, to po co ma robić to w gównianych skryptach?

Lepiej to wpakować do jakiegoś pluginu w stylu nazwaserwera_tools i tam będą najpotrzebniejsze komendy i takie małe funkcje. ;)

Opublikowano

Skoro zna Jave, to po co ma robić to w gównianych skryptach?

Lepiej to wpakować do jakiegoś pluginu w stylu nazwaserwera_tools i tam będą najpotrzebniejsze komendy i takie małe funkcje. ;)

Dokładnie takie coś zrobiłem , nawet nazwa tools ;p (yTools)

Póki co wpakowałem tam, itemy startowe do enderchest ;p

Opublikowano

Pluginy o wiele więcej funkcji , szybsze i mało zasobożerne .
Jak coś mogę ci pomóc w stworzeniu tego serwera sv posiadam autorska mapę , serwer z dostępem ssh i wiele więcej .
Chętny pisz na skype : TheKajmes bądz gg : 46603448

xD

Opublikowano

Jak dla mnie, to skrypty. Server ma mniejsze obciążenie i wszystko jest tak jak chcesz.

Skrypty to większe obciążenie ;) Sam .jar ma 1.3 mb, gdzie większość moich pluginów na te chwile (Jest ich 5) zajmuje ok. 30 kb :)

W pluginach też mam wszystko tak jak chce :) A nawet lepiej, bo skrypt to plugin z ograniczeniami, które ustala jego koder, jesli on tego nie doda, tam tego nie ma :)

Moja rada: zrób jeden, ale ogromny plugin łączący niemal wszystko, co chcesz mieć.

Najgorsza rzecz jaką można zrobić :)

Nawet jeśli po dziele to na kilka klas (Co by musiało nastąpić) to i tak nie będzie to wydajne.

Pluginy o wiele więcej funkcji , szybsze i mało zasobożerne .

Jak coś mogę ci pomóc w stworzeniu tego serwera sv posiadam autorska mapę , serwer z dostępem ssh i wiele więcej .

Chętny pisz na skype : TheKajmes bądz gg : 46603448

Dzięki za opinie.

Nie nie na razie nie potrzebuje serwera :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...