Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

win 8 czy 7 na stary komp

homeg3289

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie

plyta: gigabyte

cpu: amd athlon 64x dual core 2.0 ghz

zaslilacz: 300w nie wiem jakiej marki bo etykietka jest zdrapana ale chyba marki hp.

ram: 2x ram ddr2

grafa: nvidia gt* 220 (chyba gts)

dysk na windowsa 7 lub 8 maxtor 80gb 5200 rpm

ten na ktorym mam wina xp zostawie na stare zeczy.

licze na szybka odp

i nie mowcie kup nowy sprzet bo narazie mnie nie stac bo kryzys we wloszech.

jak bedzie multi post to dlatego ze mialem laga

Opublikowano

Ja bym radził zainstalować Windows 8. XP kończy się wsparcie i niedługo będzie podatny na wirusy, coraz mniej oprogramowania na niego itp.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Jeśli niczego nowego nie potrzebujesz to po co zmieniać system? Zostań przy tym XP. Najlepiej gdybyś zrobił formata i zainstalował XP-ka

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

wlasnie potrzebuje i wina xp na stare gry

i nowego windowsa bo windows xp nie potrafi uruchamiac l4d2 z ciezkimi dodatkami i tak samo z gmodem + jak dam gre z silnikiem source na pesek to potem gra sie laduje 5 minut.

to samo mialem na laptopie z windowsem xp.

oczywiscie win xp byl zainstalowan obok wina 7.

Jeśli niczego nowego nie potrzebujesz to po co zmieniać system? Zostań przy tym XP. Najlepiej gdybyś zrobił formata i zainstalował XP-kotr

Opublikowano

Windows XP Jak sie skończy wsparcie będzie dalej tym samym systemem co jest obecnie.Nie ma to większego wpływu na wydajność.Microsoft nie będzie już wydawał aktualizacji na ten system tylko dlatego iż chcą przestraszyć tym sposobem to 25% użytkowników XP.Jednakże jeśli mowa o wirusach to nie nalezy wprowadzać ludzi w błąd.XP nie będzie podatny na wirusy..Wystarczy zainstalowac aplikacje antywirusową i będziecie chronieni jak kazdy inny system operacyjny.Oczywiscie antywirus musi być najnowszej wersji która chroni przed współczesnymi robalami.

Windows 7 czy 8. Wybieraj 8 dużo lepsza wydajność pod względem uruchamiania jak i zasobów.Zżera znacznie mniej pamięci RAM od 7.W Windows 7 wszystko jest praktycznie "przeźroczyste" i to zżera znacznie więcej pamięci RAM niż windows 8.Ponadto windows 8 nadaje sie juz na tablety dlatego ponieważ zawiera własnie ten plus: 1.Szybkie uruchamianie i 2.Znacznie mniejsze zużycie ram + system szybszy ok.2% jak podaje MS. <_<

WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE! :D

Opublikowano

Windows XP Jak sie skończy wsparcie będzie dalej tym samym systemem co jest obecnie.Nie ma to większego wpływu na wydajność.Microsoft nie będzie już wydawał aktualizacji na ten system tylko dlatego iż chcą przestraszyć tym sposobem to 25% użytkowników XP.Jednakże jeśli mowa o wirusach to nie nalezy wprowadzać ludzi w błąd.XP nie będzie podatny na wirusy..Wystarczy zainstalowac aplikacje antywirusową i będziecie chronieni jak kazdy inny system operacyjny.Oczywiscie antywirus musi być najnowszej wersji która chroni przed współczesnymi robalami.

Windows 7 czy 8. Wybieraj 8 dużo lepsza wydajność pod względem uruchamiania jak i zasobów.Zżera znacznie mniej pamięci RAM od 7.W Windows 7 wszystko jest praktycznie "przeźroczyste" i to zżera znacznie więcej pamięci RAM niż windows 8.Ponadto windows 8 nadaje sie juz na tablety dlatego ponieważ zawiera własnie ten plus: 1.Szybkie uruchamianie i 2.Znacznie mniejsze zużycie ram + system szybszy ok.2% jak podaje MS. <_<

WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE! :D

dobra.

wybieram 8.

nie chodzi mi o wsparcie tylko o gry co mi sie crashuja bo nawin xp dzialaja niestabilnie.

jak dam za duzo azddonuw to gra mi sie crashuje.

na win 7 tak nie mialm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...