Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Skype ? A może pożeracz procesora ?

Nnnoooo

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem, ponieważ ostatnio zauważyłem, że skype.exe zużywa mi bardzo dużą ilość procesora, oraz trochę pamięci ram. Kiedyś tak nie było, czy jakaś nowa aktualizacja, czy co ? Może wiecie jak rozwiązać ten problem ??

caaj.jpg

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Często rozmawiam na skype i gram do tego, więc o płynnej grze przy tak obciążonym procku mogę sobie tylko pomarzyć, ale nie powinno mi tak mocno zamulać ten procesor. Może macie jeszcze jakieś rady ?

Opublikowano

Spróbuj pobrać starszą, lub nowszą wersje skype (zależy jaką masz teraz, jak najnowszą to starszą ściągnij)

Już tak robiłem i nadal nic :( zmieniałem wersje z nowszej na starszą i ze starszej na nowszą i cały czas to samo.

Opublikowano

Dobrze byłoby gdybyś podał model tego procesora. Też tak kiedyś miałem, tylko że z firefoxem, pobierał mi 80 % procesora. Przeskanowałem komputer, usunąłem jakieś bezużyteczne programy i wszystko spadło. Przeskanuj komputer.

Nie wiem czy to coś pomoże, skoro kiedyś było normalnie, ale masz ten model. Amd Athlon 64 x2 Dual Core +4400 2.30Ghz. Przeczyściłem komputer ccleanerem, i dalej to samo.

Opublikowano

Nowe aktualizacje więcej zżerają ramu/procka . Przyzwyczaj się i zrób skana przed wirusami itp .

Dało się bodajże zmienić priorytet na niski nie wiem ,czy to pomoże ale spróbuj .

kxAyLut.png

Opublikowano

Robiłem skana i nic. Priorytet też zmieniłem i nic, dalej tyle samo pożera mi procka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...