Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Clasa rower z tablicą obiektów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Dostałem na zadanie domowe zrobić program, który będzie zapisywał dane o rowerach.

Dane mają być zapisywane w klasie rower, w ktorej ma być tablica obiektów, po to by dalo sie zapisac więcej danych, a nie tylko jednego roweru i po to by nie trzeba bylo w kodzie pisac tylu zmiennych ile potrzebujemy pol na rowery. To ma byc wszystko byc zapisywane w talicy, tak by dało sie tych elementow tam wiele dodać. Generalnie wpisywanie do tablicy ktora jest w kodzie glownym programu nie stanowi dla mnie problemu, ale jak zrobic tablice obiektow w klasie? Jeżeli ktoś mial juz z takim czymś do czynienia to prosilbym o pomoc. Zapomniałbym, po wpisaniu elementow do tablicy obiektow musi byc opcja, ktora te dane z niej wyciagnie i wypisze jedno pod drugim np w textboxie ;/ Ponizej zamieszczam img jak program ma wyglądać.

program.jpg

Z góry dziękuję za pomoc, no i oczywiście bez Lajków za pomoc się nie obędzie ;)

Opublikowano

Nie chce mi się tutaj pisać. Jak chcesz pomoc pisz Skype: soukyanhelyanwe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...