Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] jak wyłączyć dane w tle ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kupiłem nowy smartfon goclever quantum 4 z android 4.2 i gdzie się wyłącza dane w tle? na razie nie mam karty z aero2 a korzystam z pakietu 100 mb w orange(w poprzednim smartfonie z and.2.2 wystarczało na miesiąc z przeglądarką opera) za wszelką pomoc dziekuję

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Chodzi ci o procesy w tle?

Ustawienia -> Aplikacje -> Działające - usuwanie aplikacji z pamięci RAM, usuwasz klikając na aplikację i ją zatrzymując.

Ustawienia -> Aplikacje -> Działające -> pokaż procesy z pam. podręcznej - usuwanie aplikacji z pamięci ROM.

17052109001382846035.png

Opublikowano

chodzi mi o funkcje sieciowe. bo w android 2.2 była funkcja żeby nie pobierało nic czego nie chce np. gdy miałem włączone 3g w poprzednim to automatycznie pobierało aktualizację google play mimo że miałem włączone by pobierało na wifi. chcę uniknąć większych kosztów za internet. w opcjach tego nie widzę. a było w 2.2 w konta i synchronizacja.

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Ustawienia -> Użycie danych i potem włączasz, albo wyłączasz "Komórkowy transfer danych". Wystarczy kliknąć.

17052109001382846035.png

Opublikowano

nie o to chodzi . napiszę co pisze na android 2.2 w opcjach : dane w tle - aplikacje mogą w dowolnym momencie synchronizować ,wysyłać i pobierać dane . i chcę to wyłączyć zanim włącze 3g by nie nabić kosztów a w android 4.2 nie mogę znaleźć tego

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Google Play -> Ustawienia -> Aktualizuj aplikacje automatycznie i wybierasz tą opcję, która najbardziej Tobie odpowiada.

17052109001382846035.png

Opublikowano

można close znalazłem już było jak pisał zdzisiu w użycie danych i kliknąłem by wyskoczyło okno a w nim autosynchronizacja off i ogranicz przesył danych.dzięki. daje lajki za próbę pomocy i byłeś blisko tego czego szukałem

wojownik024_gameplay.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...