Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Słuchawki

ValerianPL

Pytanie

Opublikowano

Cześć! Moje słuchawki używam do gier, i też słuchania muzyki, tylko jest jeden problem. Włączyłem raz piosenke na Spotify, i jedna strona przestała działać, co moge zrobić? Balans chyba jest okej, ale moge sprawdzić jeszcze raz, prosiłbym o screeny jeśli chodzi o ustawienia, bo komputer mam po norwesku.

Moje słuchawki to Razer Kraken Pro.

Ps. Prosiłbym o łatwe odpowiedzi, a nie jakieś zaawansowane.

Dziękuje

49477946676030300622.png

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łatwa odpowiedź: Zepsułeś słuchawki :P Jeżeli nagle przestała Ci działać jedna słuchawka, oznacza to przerwanie przewodu jednego tunelu. Najczęściej słuchawki psują się właśnie w ten sposób. Spróbuj poruszać kabelkiem przy MiniJack'u czyli końcówce kabla, może usłyszysz jakieś szumy ale nawet jeżeli, to jest to prawdopodobnie fizyczne uszkodzenie kabla. Zależy też czy słuchawka nie działa zawsze czy tylko na Spotify.

Opublikowano

Czyli zwyczajnie przerwał się drucik. To że jedna działa jak odegniesz drugą wynika z budowy wewnętrznej (kabel zapewne wychodzi z lewej) ale to niema wielkiego znaczenia, możesz lutować, albo oddać do serwisu. Drogie słuchawki więc trochę szkoda je wyrzucić.

Opublikowano

Mam taki sam problem.Prawa słuchawka działa bez problemu.Lewa za to nie działa wcale nawet jeśli poruszam kablem. Nie mam pojęcia co z tym zrobić  :(  :(  :(  :(

Opublikowano

Łatwa odpowiedź: Zepsułeś słuchawki :P Jeżeli nagle przestała Ci działać jedna słuchawka, oznacza to przerwanie przewodu jednego tunelu. Najczęściej słuchawki psują się właśnie w ten sposób. Spróbuj poruszać kabelkiem przy MiniJack'u czyli końcówce kabla, może usłyszysz jakieś szumy ale nawet jeżeli, to jest to prawdopodobnie fizyczne uszkodzenie kabla. Zależy też czy słuchawka nie działa zawsze czy tylko na Spotify.

Teraz nie działą w ogóle, jest to prawa słuchawka, ale jak lewą wyginam w tył, to prawa znowu działa dopóki jej nie rusze.

49477946676030300622.png

Opublikowano

Witam mam taki sam problem teraz jak wyżej kolega. Prawa słuchawka mi nie działa a lewa działa szybciej jak się ledko poruszało to działały obie a teraz nawet poruszenie ich nie pomaga. Może ktoś mi wskazać gdzie tego problemu szukać i dać jakiś filmik lub zdjęcie gdzię będzie ten problem miej wiecej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...